1 Mart 2010 Pazartesi

lucrin depot flakon

ENDİKASYONLARI


İler­le­miş pros­tat kan­se­ri­nin pal­ya­tif te­da­vi­sin­de,ute­rus mi­yo­mu te­da­vi­sin­de ve en­do­met­ri­yo­zis te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir.

KONTRENDİKASYONLARI


Le­up­ro­lidase­tat ve­ya ben­zer no­na­pep­tid­le­re kar­şı bi­li­nen aşı­rı du­yar­lı­ğıolan­lar­da kont­ren­di­ke­dir. İzo­le ana­fi­lak­si ol­gu­la­rı ra­por edil­miş­tir. Ge­be­ler­deve­ya ila­cı alır­ken ge­be ola­bi­le­cek ka­dın­lar­da kont­ren­di­ke­dir.

UYARILAR & ÖNLEMLER


LH-RH ana­log­la­rı ile te­da­vi­ninilk haf­ta­la­rın­da, ön­ce­den var olan semp­tom ve be­lir­ti­ler­de kö­tü­leş­meola­bi­lir. Semp­tom­la­rın kö­tü­leş­me­si fa­tal komp­li­kas­yon­la bir­lik­teve­ya bir­lik­te ol­ma­yan pa­ra­li­zi­ye eş­lik ede­bi­lir. Ta­nı ko­nul­ma­mışanor­mal va­ji­na ka­na­ma­sı olan has­ta­lar­da kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. An­nesü­tü ile atı­lıp atıl­ma­dı­ğı bi­lin­me­di­ğin­den, em­zi­ren an­ne­le­re uy­gu­lan­ma­ma­lı­dır.



YAN ETKİLER


Ödem, an­ji­na,kar­di­yak arit­mi, kus­ma/bu­lan­tı, ano­rek­si­ya, di­ya­re, tes­tis ça­pın­daazal­ma, sı­cak­lık bas­ma­sı/kı­za­rık­lık, im­po­tens, ji­ne­ko­mas­ti ve li­bi­doazal­ma­sı, ge­nel ağ­rı, pa­res­te­zi, uy­ku­suz­luk, disp­ne, he­mop­tiz, der­ma­tit,lo­kal cilt re­ak­si­yon­la­rı, kıl bü­yü­me­si, di­zü­ri, sık­lık/aci­li­yet,he­ma­tü­ri, tes­tis ağ­rı­sı, ke­mik ağ­rı­sı, mi­yal­ji, as­te­ni, di­ya­bet,ateş/tit­re­me, bo­ğaz­da sert no­dül, kal­si­yum ar­tı­şı, ürik asit­te ar­tış,kons­ti­pas­yon, di­ya­re, ağız ku­ru­lu­ğu, iş­tah ar­tı­şı, gaz, ek­lem bo­zu­klu­ğu,mi­yal­ji, hi­per­to­ni, baş ağ­rı­sı, uy­ku­suz­luk, baş dön­me­si, ge­nel ağ­rı,si­nir­li­lik, pa­res­te­zi, lo­kal de­ri re­ak­si­yon­la­rı, va­ji­ni­tis, as­te­ni,ki­lo al­ma/ver­me, tat al­ma du­yu­sun­da bo­zuk­luk, flu send­ro­mu, va­ji­nalko­ku, he­pa­tik dis­fonk­si­yon, menst­rü­el sik­lus bo­zuk­luk­la­rı, pal­pi­tas­yon,sen­kop, ta­şi­kar­di, gast­ro­in­tes­ti­nal ra­hat­sız­lık, ağız ku­ru­lu­ğu,su­sa­ma, iş­tah de­ği­şik­lik­le­ri, sı­cak bas­ma­sı/kı­za­rık­lık­lar, vi­ri­lizm,ak­ne, se­bo­re, hir­su­tizm, ses de­ği­şik­li­ği, mi­yal­ji, ek­lem bo­zuk­lu­ğu,dep­res­yon/ruh­sal den­ge­siz­lik, nö­ro­mus­kü­ler bo­zuk­luk­lar, si­nir­li­lik,sı­kın­tı, ki­şi­lik bo­zuk­luk­la­rı, ha­fı­za bo­zuk­lu­ğu, de­lüz­yon, de­rire­ak­si­yon­la­rı, eki­moz, alo­pe­si, saç bo­zuk­luk­la­rı, va­ji­ni­tis, di­zü­ri,lak­tas­yon, as­te­ni, ki­lo al­ma/ver­me, of­tal­mo­lo­jik bo­zuk­luk­lar,lenf bez­le­ri has­ta­lı­ğı görülebilir.

ETKİLEŞİMLER


İlaç et­ki­leş­me­le­ri bek­len­mez.

DOZU & KULANIM ŞEKLİ


Lucrin: Öne­ri­len doz, gün­de bir kez SC ola­rak uy­gu­la­nan 1mg’dir (0.2 mL). En­jek­si­yon ye­ri pe­ri­yo­dik ola­rak de­ğiş­ti­ril­me­li­dirLucrin Depot: Mut­la­ka he­kim de­ne­ti­mi ve kont­ro­lü al­tın­da uy­gu­lan­ma­lı­dır.Pros­tat kan­se­ri, ute­rus mi­yo­mu ve en­do­met­ri­yo­zis­te öne­ri­len do­zu3.75 mg’dir. Ay­da bir kez IM ve­ya SC yol­dan uy­gu­la­nır. En­jek­si­yon ye­ri pe­ri­yo­dik ola­rak de­ğiş­ti­ril­me­li­dir. Lucrin Depot 3M: Mut­la­ka he­kim de­ne­ti­mi ve kont­ro­lü al­tın­da uy­gu­lan­ma­lı­dır.Öne­ri­len do­zu, her üç ay­da bir 1 tek IM ve­ya SC en­jek­si­yon şek­lin­de11.25 mg’dir. En­jek­si­yonye­ri pe­ri­yo­dik ola­rak de­ğiş­ti­ril­me­li­dir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder