4 Şubat 2010 Perşembe

Kybernin-p flakon

Kybernin-p flakon

--------------------------------------------------------------------------------




** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Enzim İnhibitörleri


Etken Maddesi
İnsan Antitrombin III


KYBERNIN-P 1000 IU 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Pastörize edilmiş insan Antitrombin III'ü. Kalitatif ve Kantitatif İçerik Aktif Madde Kuru madde (human plazma fraksiyonu) 309 mg Antitrombin III 500 IU Total protein 95 mg Solüsyon hazırlandığında 50 IU/ml antitrombin III içerir. Diğer içerikler Aminoasetik asit, sodyum klorid, sitrat
ENDİKASYONLARI


Aşağıdaki durumlarda meydana gelen tromboembolik komplikasyonların profilaksi ve tedavisinde ; - Kalıtsal Antitrombin III eksikliği - Kazanılmış Antitrombin III eksikliği


KONTRENDİKASYOLARI


Preparatın içeriğine karşı bilinen allerjik reaksiyonu olan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.
Hamile kadınlarda ve emziren annelerde kullanım konusunda bilinen herhangi bir ters etki bugüne kadar yoktur.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kybernin P diğer ilçlarla karıştırılmamalıdır. Dopamine, Doputamine ve furosemide aynı venöz yol kullanılarak uygulanmamalıdır. Solüsyon hazırlandıktan sonra,preparat 12 saate kadar stabil kalabilir.Hazırlanmış solüsyonu dondurmayın.


YAN ETKİLER



Eğer bu prospektüste belirtilmemiş olan yan etkiler gelişirse doktorunuza ya da eczacınıza başvurun.

Seyrek olarak allerjik-anafilaktik reaksiyonlar ve vücut ısısında artış gözlenir.
Gereken tedavi, yan etkilerin doğasına ve şiddetine bağlıdır.
Kybernin P, HBsAg, anti HIV-1 ve anti HIV-2 için negatif olan sağlıklı donörlerin plazmalarından türetilmiştir. Plazmada ALT (SGOT) seviyeleride belirlenir ve bulunan değerler, testte belirtilen normal aralığın üst sınırın iki katından büyükse kanlar reddedilir. Üretim yönteminin, sulu solüsyonda 10 saat boyunca 60 °C ısıya maruz bırakmayı da içeren (pastörizasyon) önemli basamakları kılıflı virüslerin (örneğin HIV 1, herpes simplex) veya kılıfsız virüslerin (örneğin polyo) inaktivasyonun veya öldürmesine göre değerlendirildi. Yüksek kümülatif virüs inaktivasyon ve/veya öldürme oranları gösterilmiştir.
Günümüzdeki bilimsel bilgilerin ışığında HIV1 ve HIV2 gibi AIDS'e yolaçan virüslerin özel üretim yöntemleri ile inaktive edilmesi nedeniyle, Kybernin P'nin HIV kökenli AIDS'i taşımadığını düşünmek güvenilirdir.
Bir klinik çalışmada Kybernin P'nin HIV-1 veya HIV-2 enfeksiyonlarını taşımadığı gösterilmişti.
İnsan kanından üretilen ilaçlar verildiğinde, infektif ajanların bulaşması nedeniyle bulaşıcı hastalıkların taşınması tamaen olanaksız değildir. Bu mekanizma non-A non-B hepatitinin ajanı gibi günümüze kadar özellikleri bilinmeyen patojenler için geçerlidir. Şempanzelerde yapılan çalışmalar , özel üretim yönteminin deneysel olarak eklenmiş hepatit B virüsünü inaktive ettiği kanıtlanmaktadır.
Kybernin P ile yapılan bir klinik çalışmada hepatit B veya hepatit non-A non-B'ye raslanmamıştır.


ETKİLEŞİMLER


Antitrombin III'ün etkisi, heparin ile büyük ölçüde artmaktadır. Bu durum antitrombin III'ün yarı ömrünü önemli miktarda azaltabilir. Hastaların antitrombin III aktivitesini normalize etme sırasında heparin tedavisi uygulanması kanama riskini arttırır.
Aynı zamanda heparin uygulanmsı kanama riski yüksek olan hastalarda dikkatle yürütülmelidir. Eğer heparin kullanılırsa, sadece düşük bir doz standart heparinuygulanmalıdır. (saatte < 500 I.U standart heparin) Antitrombin III aktivitesinin koagülasyon parametreleri üzerindeki etkisi yakından takip edilmelidir.


DOZU & KULANIM ŞEKLİ


Doz: Replasman tedavisinin dozu ve süresi,problemin şiddetine ve klinik tabloya bağlıdır.Uygulanacak miktar ve veriliş sıklığı ,her hastada klinik etkiye ve laboratuvar sonuçlarına göre ayarlanmalıdır. Başlangıç dozu şu şekilde hesaplanır: Gerekli ünite = vücut ağırlığı (kg) x [100 - gerçek AT III aktivitesi (%) ] x 2/3 Yenidoğanda, bebekte ve çocukta dozlar : Koagülasyon durumuna bağlı olarak ,vücüt ağırlığı başına günde 40 -60 IU/kg'a kadar yükseltilebilir.Eğer klinik şartlar nedeniyle gerekiyorsa ,AT III dozu günde vücüt ağırlığı başına günde en fazla 250 IU /kg'a kadar yükseltilebilir. Kullanım şekli: Semptomlar kaybolana kadar ve AT III seviyesi normale dönünceye kadar kullanılmalıdır.Solüsyon yavaşca infüze edilir (en fazla 4 ml/dk).


İlaç Fiyatı 632.08 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KYBERNIN-P 500 IU 1 FLAKON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ANBIN 500 IU IV İNFÜZYON İÇİN LİYOFİLİZE TOZ İÇEREN FLAKON
* ANBİN 1000 IU IV İNFÜZYON İÇİN LİYOFİLİZE TOZ İÇEREN FLAKON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder