15 Şubat 2010 Pazartesi

Lidosel solüsyon

» Steril apirojen

FORMÜLÜ

Her 100 ml'de : (Lidosel-200) Lidokain hidroklorür 200 mg, Dekstroz monohidrat 5 g, İnjeksiyonluk su k.m Her 100 ml'de : (Lidosel-800) Lidokain hidroklorür 800 mg, Dekstroz monohidrat 5 g, İnjeksiyonluk su k.m

ENDİKASYONLARI

Antiaritmik olarak kullanılır

KONTRENDİKASYONLARI

Diabetes mellitus, diabetik ketoasidoz, hiperglisemik hiperosmolar sendrom, hipertonik dehidrasyon, akut tübüler nekroza bağlı anüri.

UYARILAR & ÖNLEMLER

1) Dekstroza karı bazı durumlarda (ameliyat, sepsis, şok, pankreatit v.s.) intolerans ortaya çıkabilir. Bu hallerde hiperglisemi ve glukozüri görülür ve kanda kateşolamin, glukokortikoid ve glukagon seviyeleri yükselir. Bu vakalarda enfüzyon sıvısına her 25 g dekstroz için 1-2.5 ünite kristalize insülin katılmalıdır. 2- Hipertonik dekstroz diğer osmotik diüretiklerde otduğu gibi nefrotoksik ajanların ve renal iskeminin etkisiyle husule gelen akut tübüler nekroz ve anüride etkisizdir. Çünkü bu durumda tubuli epiteli non-elektrofitlere karşı selektif impermeabilitesini kaybeder.

YAN ETKİLER

Bildirilmemiştir.

ETKİLEŞİMLER

Yoktur.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

% 20'lik dekstroz solüsyonu yalnız intravenöz olarak ve tercihen büyük venlerden verilir. Dozaj ve verme hızı hastalığın cinsine ve hastanın durumuna göre bireysel olarak tayin edilir. Genel oiarak 24 saatte 1.000 ml'ye kadar verilebilir. Verme hızı takriben 60-80 damla/dakika veya maksimum 500 ml/saattir.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* LİDOSEL 250 ML BİOFLEX TORBA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder