13 Şubat 2010 Cumartesi

Librax 100draje

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Anksiyolitik, Antikolinerjik


Etken Maddesi
Klordiazepoksid + Klidiniumbromür


LIBRAX 100 DRAJE

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir draje 5 mg klordiazepoksit ve 2.5 mg klidinyum bromür içerir. Yardımcı maddeler: Demir oksit sarı, FD ve C mavi no:2, şeker, laktoz.


ENDİKASYONLARI


Mi­de ve du­ode­num ül­ser­le­ri, ir­ri­tablko­lon, spas­tik ko­lon, mu­kus­lu ko­lit, akut en­te­ro­ko­lit, akut gast­rit,kro­nik gast­rit, gast­ro-du­ode­ni­tis, gast­ro­in­tes­ti­nal sis­tem hi­per­mo­ti­li­te­si,hi­per­sek­res­yo­nu, bi­li­yer dis­ki­ne­zi, üre­ter spaz­mı ve dis­ki­ne­zi­si,me­sa­ne te­nez­mi ve ir­ri­tabl me­sa­ne send­ro­mun­da en­di­ke­dir.


KONTRENDİKASYONLARI


Du­yar­lı ki­şi­ler­de, glo­kom­da, be­nign pros­tat hi­pert­ro­fi­sin­de kont­ren­di­ke­dir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Has­ta­la­rın te­da­vi sı­ra­sın­da al­kol­lüiç­ki kul­la­nı­mın­dan ka­çın­ma­la­rı ge­re­kir. Kul­la­nı­lış tar­zı­na, alı­nanmik­ta­ra ve has­ta­nın du­yar­lığı­na gö­re, re­ak­si­yon ka­pa­si­te­si üze­ri­neet­ki­li ola­bi­le­ceğin­den, araç kul­la­nı­mın­dan ka­çı­nıl­ma­lı­dır. Ge­nel­de ila­cın ani ola­rak ke­sil­me­sin­denka­çı­nıl­ma­lı ve ka­de­me­li ola­rak azal­tıl­ma­lı­dır. Mi­nör tran­ki­li­zanilaç­la­rın ge­be­liğin ilk tri­mes­te­rin­de kul­la­nı­mın­dan, kon­je­ni­talmal­for­mas­yon ris­ki­ni ar­tı­ra­cağı dü­şü­nü­le­rek ka­çı­nıl­ma­lı­dır.Lak­tas­yon in­hi­bis­yo­nu ya­pa­bi­lir.


YAN ETKİLER


Ağız ku­ru­luğu,ka­bız­lık ve id­rar tu­tuk­lu­luğu ya­pa­bi­lir. Te­da­vi­nin baş­lan­gı­cın­daözel­lik­le yaş­lı­lar­da uy­ku ha­li ve kas­lar­da gev­şe­me ya­pa­bi­lir. Ay­rı­cama­kü­lo­pa­pü­ler dö­kün­tü­ler, ka­şın­tı gi­bi cilt re­ak­si­yon­la­rı veako­mo­das­yon bo­zuk­luk­la­rı ya­pa­bi­lir.


ETKİLEŞİMLER


Diğer psi­kot­ropilaç­lar­la bir­lik­te kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. Nö­ro­mus­kü­ler kas gev­şe­ti­ci­ler(kü­ra­ri­zan ilaç­lar, mi­yo­re­lak­san­lar), SSS dep­re­san­la­rı (özel­lik­lenö­ro­lep­tik­ler) ile bir­lik­te kul­la­nı­mı et­ki ve yan et­ki­le­rin şid­det­len­me­si­neyol aça­bi­lir. Çok na­dir ol­mak­la bir­lik­te, oral an­ti­ko­agü­lan kul­la­nanhas­ta­lar­da pıh­tı­laş­ma üze­ri­ne deği­şik et­ki­ler ya­pa­bil­mek­te­dir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Gün­lük doz 3-4 kez 1-2 dra­je­dir.Ye­mek­ler­den ve yat­ma­dan ön­ce bir mik­tar sı­vıy­la alın­ma­lı­dır. Yaş­lıve bit­kin has­ta­lar­da te­da­vi­ye gün­de 1-2 dra­je ile baş­lan­ma­lı­dır.


İlaç Fiyatı 6.37 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* LIBRAX 40 DRAJE


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* KLIPAKS 5 MG 40 DRAJE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder