25 Şubat 2010 Perşembe

Lösferron forte 30 eff. tablet

Etken Madde(ler):

Ferro glukonat 695 mg



Piyasa Şekilleri:

30 efervesan tablet içeren alüminyum tüplerde.






ENDİKASYONLARI


Demir eksikliği anemilerinde; demire ihtiyacın fazlalaştığı hallerde; gebelik, süt verme periyodu, çocuklarda büyüme periyodunda, hastalık nekahat dönemlerinde; pernisiyoz anemilerinde B12 tedavisi yanında; demir resorbsiyonunun azaldığı yaşlılık, malabsorpsiyon sendromu, mide asiditesinin azalması veya tamamen ortadan kalması hallerinde ve tek taraflı beslenme sonucu gelişen anemilerde kullanımı önerilir.



KONTREDİKASYONLARI


Preparatın terkibinde bulunan maddelere aşırı duyarlılığı bilinen kişilerde; demir metabolizması bozuklukları, demir tedavisine cevap vermeyen anemiler, kurşun anemileri, talessemi, demir depo bozuklukları (hemokromatoz, hemosideroz), hemolitik anemiler, demir eksikliği sonucu olmayan anemilerde kontrendikedir.




UYARILAR & ÖNLEMLER


Enflamasyon ve demir eksikliğinin bir arada olduğu vakalarda, sadece demir eksikliğinin tedavisi uygun değildir. Demirin emilimi gıda maddeleri ile yaklaşık %50 oranında azalır. Çay, kahve, yumurta ve süt gibi gıdalarda bulunan fosfat, sitrat ve oksalatlarla kompleks yaptığı için bu gıdalarla birlikte alınmamalı ve tercihan aç karnına alınmalıdır. Demir tedavisinde gaita siyah renk alır. Şeker içermediğinden diyabetikler tarafından kullanılabilir.




YAN ETKİLER


Duyarlı kişilerde gastrointestinal bozukluklar, mide yanmaları, bulantı, kabızlık ve diyare görülebilir.




ETKİLEŞİMLER


Alüminyum, magnezyum ve kalsiyum içeren antasitler, kolestiramin ve kloramfenikol ile aynı zamanda oral demir preparatları kullanılmamalıdır. Birlikte verilmeleri gerektiğinde en az 3 saat ara ile verilmeleri gerekir. Ayrıca demir preparatları, penisilamin ve tetrasiklin resorpsiyonunu engeller.




DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Bir bardak su içine konur ve tablet eritilerek bekletilmeden içilir. Yemekten 1 saat önce alınması önerilir. Yetişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda: Hafif demir eksikliği durumlarında günde 1 tablet, daha ağır durumlarda günde 2-3 tablet. 12 yaşın altındaki çocuklarda: Günde 1/2 tablet. Koruyucu olarak hamilelerde: Gün aşırı 1 veya günde 1/2 tablet kullanılır. Hamileliğin 2. döneminde veya 4. aydan sonra günde 1 tablet verilmelidir. Demir eksikliğinde tedaviye 1 ay devam edilmelidir. Gereğinde 3-6 ay süre ile tedavi sürdürülür.

İlaç Fiyatı 6.48 TL

Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder