25 Şubat 2010 Perşembe

Loritine 100ml süspansiyon

Etken Madde(ler):


Loratadin 1 mg/ml




Piyasa Şekilleri:


100 ml'lik şişelerde.







ENDİKASYONLARI


Mevsimsel ve perennial rinitte aksırma, burun akıntısı, burunda ve gözlerde kaşıntı, gözlerde yanma gibi bulguların tedavisinde kullanılır. Kronik idiyopatik ürtiker gibi deriyle ilgili allerjik durumlarda kaşıntı bulgusunun tedavisinde kullanılır.





KONTRENDİKASYONLARI


Loratadine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.





UYARILAR & ÖNLEMLER

Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda daha düşük başlangıc dozları kullanılmalıdır. Başlangıc dozu olarak günde 5 mg veya gün aşırı 10 mg kullanılması önerilir. Loratadinin 2 yaşından küçük çocuklarda etkisi ve kullanım güvenliğine dair yeterli bilgi olmadığından, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez. Gebe kadınlarda güvenilirliği ve etkinliği henüz gösterilmemiş olduğundan, beklenen yararla olası zarar dikkatle değerlendirilmeden kullanılmamalıdır. İlaç anne sütüne geçtiğinden laktasyon süresinde kullanılmamalıdır.




YAN ETKİLER


En sık bildirilen yan etkiler; halsizlik, baş ağrısı, uyku artışı, ağız kuruluğu, bulantı, gastrit gibi gastrointestinal yakınmalar ve deri döküntüsü gibi alerji belirtileridir. Tablet kullanımına bağlı olarak nadiren alopesi, anaflaksi, karaciğer fonksiyon bozuklukları ve supraventriküler taşiaritmi görülebilir.





ETKİLEŞİMLER


Antihistaminik ilaçlar deri reaktivesini gösteren pozitif reaksiyonları azaltması nedeniyle deri testlerinden 48 saat önce loratadinin kullanımı kesilmelidir.




DOZU & KULLANIM ŞEKLİ



Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda günde tek doz 10 mg; 2-12 yaş arasındaki ve 30 kg'ın altındaki çocuklarda günde tek doz 5 mg alınır. Gerekirse bu miktar günde 2 defaya bölünebilir.


İlaç Fiyatı 3.6 TL


Reçeteli Verilir.



PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* LORITINE 10 MG 10 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ALARIN 1 MG 100 ML ŞURUP
* RITIN 60 ML SOLÜSYON
* LORANTIS 10 MG 10 TABLET
* HİSTADİN 5 ML 5 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* RITIN 10 MG 10 TABLET
* ALARIN 10 MG 10 TABLET
* ALLERTIDIN 10 MG 10 TABLET
* HİSTADİN 10 MG 10 TABLET
* ALLERTIDIN 100 ML ŞURUP
* ALARIN 10 MG 20 TABLET
* CLARITINE 10 MG 20 TABLET
* CLARITINE 5 MG 200 ML ŞURUP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder