20 Şubat 2010 Cumartesi

Locabiotal 20ml aerosol

» Antimikrobik


Etken Maddesi
Fusafungin


LOCABIOTAL %1 AEROSOL 20 ML

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Fusafungine, %1


ENDİKASYONLARI


Farenjit, larenjit ve post tonsillektomi gibi üst solunum yolu ve orofarenks mukozadaki enfeksiyon ve enflamasyonlarda, rinit, rinofarenjit, sinüzit, tonsillit ve trakeitte endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


İçerdiği maddelere karşı duyarlığı olanlarda,30 ayın altındaki çocuklarda kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Preparat ağız veya burun yoluyla kullanılabilir


YAN ETKİLER


Mukofarenjiyal irritasyon tipinde lokal belirtilerle hapşırma gibi.


ETKİLEŞİMLER


Diazepam tedavisinin aniden kesilmesi barbituratlar ve alkolün neden olduğu yokluk semptomlarına (konvülsiyonlar, tremor, kas ve karın krampları, kusma, terleme) benzer semptomların açığa çıkmasına neden olur. Daha şiddetli yokluk semptomları uzun süre yüksek dozda ilaç kullananlarda görülebilir. Terapötik dozlarda birkaç ay benzodiazepin kullanan ve aniden tedaviyi kesen hastalarda genellikle disfori ve uyku bozuklukları gibi orta şiddette yokluk semptomları gözlenir. Uzun süreli tedavilerde doz yavaş yavaş azaltılarak tedaviye son verilmelidir. Bağımlılığa yatkın kişiler (ilaç bağımlıları ve alkolikler gibi), diazepam veya diğer psikotropik ajanları kullanırken bu ilaçların alışkanlık ve bağımlılık yapıcı etkileri neden ile dikkatle izlenmelidirler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


-Yetişkinlerde ; ağız yada burun yolundan her dört saatte bir püskürtme
-Çocuklarda ağız ya da burun yolundan her altı saatte bir püskürtme yapılarak uygulanır.Tedavi süresi 10 günü geçmemelidir.


Reçeteli Verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder