15 Şubat 2010 Pazartesi

Linconobel ampul

» Antibakteriyel

FORMÜLÜ

600mgLinkomisin hclAmpul 1

ENDİKASYONLARI

Duyarlı Gram (+) mikrorganizmaların ve özellikle Staph, Streptococ ve Pneumococ'ların neden olduğu; Abse, akne, bronşit, difteri, farenjit, furonküloz, kızıl, nonspesifik ürogenital sistem enfeksiyonları, osteomiyelit, otitis media, pnömoni, sinüzit, tonsillitte endikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Lincocin'in kullanımı sırasında, ağır diyare ve psödomembranöz kolit vakaları bildirilmiştir.Lincocin, bir gastro-intestinal sistem hastalığı, özellikle koliti olan kişilerde, dikkatli kullanılmalıdır. Serebrospinal sıvıya geçmediğinden, menenjit tedavisinde önerilmez. Lincocin steril solüsyonu, damar içinde sulandırılmadan verilmemeli, sulandırıldıktan sonra 10-60 dakika içinde uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde, karaciğer ve böbrek fonksiyonları yakından izlenmelidir. Tedavi sırasında, preparata duyarlı olmayan mikroorganizmalar, özellikle maya mantarları üreyebilir. Lincocin, nöromüsküler blokaj yapan ilaçların etkisini arttırdığından, bu ilaçları kullanan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. İlacın gebelikte kullanımı araştırılmamıştır. Yeni doğanda, Lincocin kullanımı önerilmez. Atopik kişilerde kullanırken dikkatli olunmalıdır. Benzil alkol içermesi nedeni ile 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

ETKİLEŞİMLER

Lincocin ile eritromisin arasında in vitro antagonizma bildirilmiştir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hafif enfeksiyonlarda erişkin dozu günde 600mg ve ağır enfeksiyonlarda 2x600mg'dır. Çocuklarda hastalık durumuna göre günlük doz 10-20mg/kg hesabıyla uygulanır. Diyare yapabilir. Renal ve hepatik fonksiyon bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde, etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde ve yeni doğanlarda kullanılmamalıdır. Nöromusküler blokaj yapanlar, klindamisin, ampisilin, aminofilin, barbitürat, fenitoin, kalsiyum glukonat, magnezyum sulfat, kaolin, eritromisin ve kloramfenikolle birlikte kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder