25 Şubat 2010 Perşembe

Lorophyn 12 ovül

» Lokal Kontraseptif


Etken Maddesi
Nonoksinol 9 + Laktik asit


LOROPHYN 12 OVÜL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


168mgNonoksinol-9Ovül4.2mgMetilbenzetonyum klorürOvül


ENDİKASYONLARI


Gebeliğin lokal olarak önlenmesinde; spermin hareket yeteneğini kaldırarak uterusa girip döllenmeye engel olma şeklinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Bileşimindeki maddeler aşırı duyarlı olanlar kullanmamamlıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


Her birleşmeden 15 dakika önce 1 ovül uygulanır. Ovüllerin etkili olabilmesi için rahim ağzına kadar itilmiş olması gerekir. Birleşmeden en az 6 saat sonraya kadar lavaj yapılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Önemli bir yan etkisi olmamakla birlikte bazen lokal irritasyon, vajinal kaşıntı gibi belirtiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


Yapılan klinik çalışmalarda diğer ilaçlarla etkileşimine dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. İlaca bağımlılık: İnsanlarda LORİMİD (loperamid)'e fiziksel bağımlılık gözlenmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


1. Bu süpozituvarlar vücüt hararetinde erir. Sıcak havalarda soğukta muhafaza edilmeli, bu mümkün değilse muhafazakarını açmadan önce 2 dakika kadar soğuk suya batırılmalıdır.
2. Süpozitular kullanılacağı zaman içinde bulundukları muhafaza bir kenarından uzunlamasına yırtılır ve diğer kenarından sıkılarak süpozituvar çıkarılır.
3. İşaret parmağı ile süpozituar vaginanın üst ksımlarına rahim ağzına kadar itilir, erimesi için 10 dakika kadar arka üstü yatılır. Süpozituvar etkili olabilmesi için rahim ağzına kadar itili olması şarttır.
4. Süpozituvarın tamamen eriyebilmesi için temastan takriben 15 dakika önce konması gerekir. Tam erime en büyük etkiyi sağlar. Temastan sonra en az altı saat lavaj yapılmamalıdır.
5. her temastan önce bir süpozituvar konur.


İlaç Fiyatı 2.95 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder