15 Şubat 2010 Pazartesi

Linkomisin 600mg ampul

» Antibiyotik


ENDİKASYONLARI


Duyarlıbakterilere bağ­lı sep­ti­se­mi, su­ba­kut bak­te­ri­yel en­do­kar­dit, kro­nikos­te­o­mi­ye­lit, pnö­mo­ni, e­ri­zi­pel, se­lü­lit ve sü­pü­ra­tif art­rit te­da­vi­sin­deen­di­ke­dir. Ay­rı­cao­ti­tis me­di­a, fa­ren­jit, ton­si­lit ve si­nü­zit­te de kul­la­nı­lır.



KONTRENDİKASYONLARI


Lin­ko­mi­sinve­ya klin­da­mi­si­ne kar­şı bi­li­nen a­şı­rı du­yar­lık du­rum­la­rın­da, vi­ralen­fek­si­yon­lar­da, mi­nör bak­te­ri­yel en­fek­si­yon­lar­da kont­ren­di­ke­dir.



UYARILAR & ÖNLEMLER


Lin­ko­mi­sin te­da­vi­si, fa­tal so­nuç­la­na­bi­lenşid­det­li ko­lit i­le i­liş­ki­len­di­ril­miş­tir. Gast­ro­in­tes­ti­nal has­ta­lıköy­kü­sü (ö­zel­lik­le ko­lit) bu­lu­nan has­ta­lar­da da­ha dik­kat­li uy­gu­lan­ma­lı­dır.Mev­cut ka­ra­ci­ğer has­ta­lı­ğı o­lan­lar­da kul­la­nı­mı ö­ne­ril­me­mek­te­dir.Ge­be­lik­te kul­la­nı­mı­nın gü­ve­nir­li­ği sap­tan­ma­mış­tır. An­ne sü­tü­ne0.5 ile 2.4 µg/ml a­ra­sın­da kon­sant­ras­yon­lar­da geç­ti­ği bil­di­ril­miş­tir.2 ya­şın al­tın­da­ki ço­cuk­lar­da kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır.



YAN ETKİLER




Glos­sit,sto­ma­tit, bu­lan­tı, kus­ma, en­te­ro­ko­lit, ıs­rar­lı di­ya­re, a­nal ka­şın­tı,nöt­ro­pe­ni, lö­ko­pe­ni, ag­ra­nü­lo­si­toz, trom­bo­si­to­pe­nik pur­pu­ra;ba­zı­la­rı pe­ni­si­li­ne a­şı­rı du­yar­lı ol­du­ğu bilinenlerde, an­ji­yo­nö­ro­tikö­dem, se­rum has­ta­lı­ğı ve a­na­fi­lak­si; ba­zı­la­rı Ste­vens-John­sonsend­ro­mu­na ben­zer­lik gös­te­ren e­ri­te­ma mul­ti­for­me du­rum­la­rı; de­ridö­kün­tü­sü, ür­ti­ker ve va­ji­nit ve na­dir du­rum­lar­da eks­fo­li­ya­tifve ve­zi­kü­lo­bül­löz der­ma­tit bil­di­ril­miş­tir; ba­zan ver­ti­go ve tin­ni­tusbil­di­ril­miş­tir.



ETKİLEŞİMLER


Lin­ko­mi­si­nin, nö­ro­mus­kü­lerblok ya­pan di­ğer i­laç­la­rın et­ki­si­ni ar­tı­ra­bi­len, nö­ro­mus­kü­lerblok ya­pı­cı et­ki­si var­dır. Lin­ko­mi­si­n, e­rit­ro­mi­sin ve klo­ram­fe­ni­ko­l,bir­bir­le­ri­nin an­ti­bak­te­ri­yel ak­ti­vi­te­le­ri­ni an­ta­go­ni­ze e­tti­ğin­denbir­lik­te kul­la­nıl­ma­la­rı ö­ne­ril­mez. No­vo­bi­o­sin ve ka­na­mi­sin i­lefi­zik­sel o­la­rak ge­çim­siz­dir.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ



IM uy­gu­la­ma:E­riş­kin­ler­de cid­di en­fek­si­yon­lar­da her 24 sa­at­te bir 600 mg(1 am­pul); da­ha cid­di en­fek­si­yon­lar­da her 12 sa­at­te bir ve­ya da­hasık o­la­rak 600 mg (1 am­pul) IM en­jek­si­yon­la uy­gu­la­nır. 1 a­yın ü­ze­rin­de ço­cuk­lar­da cid­di en­fek­si­yon­lar­da her 24sa­at­te bir ve­ya da­ha sık o­la­rak 10 mg/kg tek IM en­jek­si­yon; da­ha cid­dien­fek­si­yon­lar­da her 12 sa­at­te bir ve­ya da­ha sık o­la­rak 10 mg/kg tekIM en­jek­si­yon uy­gu­la­nır. IV uy­gu­la­ma:E­riş­kin­ler­de cid­di en­fek­si­yon­lar­da her 8-12 sa­at­te bir 600 mg(1 am­pul)-1 g doz­lar ve­ri­lir. Da­ha cid­di en­fek­si­yon­lar­da bu doz­la­rıar­tır­mak ge­re­ke­bi­lir. Ya­şa­mı teh­dit e­den du­rum­lar­da gün­lük 8 g’ye ka­darIV doz­lar ve­ril­miş­tir. IV doz­lar, 1 g Lin­ko­mi­sin İ­E 100 mL uy­gun çö­zel­ti i­çin­de o­la­cakşe­kil­de di­lü­e e­dil­me­li ve 1 sa­at­ten da­ha kı­sa ol­ma­yan bir sü­rey­leen­fü­ze edil­me­li­dir. 1 a­yın ü­ze­rin­de­ki ço­cuk­lar­da en­fek­si­yo­nun şid­de­ti­ne bağ­lıo­la­rak 10-20 mg/kg/gün, bö­lün­müş doz­lar­da, e­riş­kin­ler­de ta­rif e­dil­di­ğigi­bi en­fü­ze e­di­le­bi­lir.



İlaç Fiyatı 1.92 TL


Reçeteli Verilir.



İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* LINKOSOL 600 MG 1 AMPUL
* LINKOMED 600 MG 1 AMPUL
* LİNKOLES AMPUL 2 ML 600 MG 1 AMPUL
* LINOSIN 2 ML 600 MG 1 AMPUL
* LINCOCIN 2 ML 600 MG 1 AMPUL
* LINCOCIN STERİL SOLÜSYON 600 MG 1 FLAKON
* LİNKOLES AMPUL 2 ML 600 MG 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder