9 Şubat 2010 Salı

Laroxyl 25mg 40draje

» Antidepresan


Etken Maddesi
Amitriptilin HCL


LAROXYL 25 MG 40 DRAJE Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ

Bir draje 25 mg amitriptiline eşdeğer amitriptilin hidroklorür içerir.
Yardımcı maddeler: Demir oksit kırmızı, titanyum dioksit, şeker, laktoz

ENDİKASYONLARI

Ank­si­ye­teve aji­tas­yon­la bir­lik­te sey­re­den, re­ak­tif en­do­jen ve­ya in­vo­lus­yo­neldep­res­yon­lar, ma­nik-dep­re­sif psi­koz­la­rın dep­re­sif dö­nem­le­ri de da­hilol­mak üze­re dep­res­yon te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir

KONTRENDİKASYONLARI

Di­ben­za­ze­pinilaç­la­rı­na kar­şı bi­li­nen aşı­rı du­yar­lı­ğı olan has­ta­lar. Ya­kın za­manön­ce ge­çi­ril­miş mi­yo­kard en­fark­tü­sü, her dü­zey­de­ki kalp blok­la­rı,kar­di­yak arit­mi­ler. Tri­sik­lik an­ti­dep­re­san kul­la­nı­mıy­la du­ru­mu­nunağır­la­şa­bi­le­ce­ği ma­nik has­ta­lar. Dar açı­lı glo­kom ol­gu­la­rın­da ve­yapros­tat hi­pert­ro­fi­si­ni dü­şün­dü­re­cek semp­tom­la­rı olan has­ta­lar­.MAO in­hi­bi­tör­le­riy­le bir­lik­te ve­ril­me­me­li­dir. MAO in­hi­bi­tör­le­riy­lete­da­vi gö­ren has­ta­lar­da, MAO in­hi­bi­tör­le­ri­nin ke­sil­me­sin­den son­raamit­rip­ti­lin te­da­vi­si­nin baş­lan­ma­sı­na ka­dar iki haf­ta­lık bir arabı­ra­kıl­ma­lı­dır. Amit­rip­ti­li­nin baş­lan­gıç do­zu dü­şük ol­ma­lı veaşa­ma­lı ola­rak ar­tı­rıl­ma­lı­dır. Amit­rip­ti­li­ne kar­şı aşı­rı du­yar­lı­ğıol­du­ğu bilinenlerde kul­la­nı­mı kont­ren­di­ke­dir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Genç, yaş­lı ve­ya hal­siz has­ta­lar­dave kro­nik böb­rek ve­ya ka­ra­ci­ğer has­ta­lı­ğı bu­lu­nan­lar­da doz­la­rınde­ğiş­ti­ril­me­si ge­re­ke­bi­lir. Ge­be­lik­te özel­lik­le de ilk tri­mes­ter­dekul­la­nı­mın­dan ka­çı­nıl­ma­lı­dır. Ge­be­li­ğin son tri­mes­te­rin­de ve­ri­lentri­sik­lik an­ti­dep­re­san­lar yok­sun­luk semp­tom­la­rı, fe­tus­ta so­lu­numdep­res­yo­nu ve aji­tas­yon gi­bi yan et­ki­le­re ne­den olur­lar. Amit­rip­ti­linan­ne sü­tü­ne ge­çe­bi­lir. Bu ne­den­le, em­zir­me sı­ra­sın­da kul­la­nı­mın­danka­çı­nıl­ma­lı­dır. Doz, uy­gu­la­ma ve ki­şi­sel du­yar­lık gi­bi et­ken­le­reçe­şi­tli de­re­ce­ler­de ba­ğım­lı ola­rak, has­ta­nın ara­ba ve ma­ki­ne kul­lan­magi­bi be­ce­ri ge­rek­ti­ren iş­ler­de­ki per­for­man­sı­nı de­ğiş­ti­re­bi­le­ce­ğihas­ta­la­ra söy­len­me­li­dir. Has­ta­la­ra ay­rı­ca, al­ko­lün her­han­gi birbo­zuk­lu­ğu ar­tı­ra­bi­le­ce­ği ve bu ne­den­le te­da­vi sı­ra­sın­da kul­la­nıl­ma­ma­sıge­rek­ti­ği de söy­len­me­li­dir.

YAN ETKİLER

En sık gö­rü­lenyan et­ki­ler uyu­şuk­luk, ağız ku­ru­lu­ğu, baş dön­me­si, ka­bız­lık, ako­mo­das­yonbo­zuk­luk­la­rı, ta­şi­kar­di, int­ra­okü­ler ba­sınç art­ma­sı ve id­rar tu­tuk­lu­ğugi­bi an­ti­ko­li­ner­jik et­ki­ler­dir.

ETKİLEŞİMLER

Amit­rip­ti­lin,an­ti­ko­li­ner­jik ya da sem­pa­to­mi­me­tik ilaç­lar­la (lo­kal anes­te­zik­ler­lekom­bi­ne edi­len epi­nef­rin de da­hil) bir­lik­te an­cak he­kim kont­ro­lün­dekul­la­nı­la­bi­lir. An­ti­dep­re­san­lar­la, an­ti­ko­li­ner­jik ilaç­lar­labir­lik­te kul­la­nan has­ta­lar­da, pa­ra­li­tik ile­us ge­li­şe­bil­mek­te­dir.Si­me­ti­din, tri­sik­lik an­ti­dep­re­san­la­rın ka­ra­ci­ğer­de­ki me­ta­bo­liz­ma­sı­nıazalt­mak­ta ve eli­mi­nas­yo­nu ge­cik­ti­re­rek, bu ilaç­la­rın ka­rar­lıplaz­ma kon­sant­ras­yon dü­ze­yi­ni yük­selt­mek­te­dir. Amit­rip­ti­lin­lebir­lik­te yük­sek doz etk­lor­vi­nol kul­la­nı­lan has­ta­lar ya­kın­dan iz­len­me­li­dir.Amit­rip­ti­lin gu­ane­ti­din, deb­ri­zo­kin, be­ta­ni­din ve klo­ni­din gi­bian­ti­hi­per­tan­sif­le­rin et­ki­si­ni blo­ke ede­bi­lir. Flu­ok­se­tin ve flu­vok­sa­mingi­bi se­ro­to­nin ge­ri emi­lim in­hi­bi­tör­le­riy­le be­ra­ber kul­la­nı­mı,amit­rip­ti­li­nin plaz­ma kon­sant­ras­yo­nu­nu ar­tı­ra­bi­lir. Bu ne­den­le,doz ayar­la­ma­sı ge­re­ke­bi­lir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Ye­tiş­kin­ler­de öne­ri­len baş­lan­gıç do­zu gün­de3x10-25 mg’dir. İs­te­ni­len te­ra­pö­tik ya­nıt alı­na­na ka­dar doz ka­de­me­liola­rak ar­tı­rı­la­bi­lir. Sü­rek do­zu ge­nel­lik­le gün­de 50 ile 100 mg sı­nır­la­rıara­sın­da, tek doz ha­lin­de ak­şam­la­rı ya da yat­ma­dan he­men ön­ce ve­ri­le­bi­lir.Na­dir ola­rak gün­lük do­zun 150 mg’yi aş­ma­sı ge­re­ke­bi­lir. Bu­nun­la bir­lik­tehos­pi­ta­li­ze has­ta­lar­da do­zun 300 mg’ye ka­dar çı­kar­tıl­ma­sı ba­zange­re­ke­bi­lir. Yaş­lı has­ta­lar­da her za­man da­ha dü­şük doz­lar­labaş­lan­ma­lı­dır.


İlaç Fiyatı 2.2 TL

Reçeteli Verilir.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* LAROXYL 10 MG 30 DRAJE

İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)

* TRIPTILIN 10 MG 30 TABLET
* TRIPTILIN 25 MG 40 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder