15 Şubat 2010 Pazartesi

Linsif ampul

» Antibakteriyel

FORMÜLÜ

600mgLinkomisin hclAmpul 1

ENDİKASYONLARI


Duyarlı Gram (+) mikrorganizmaların ve özellikle Staph, Streptococ ve Pneumococ'ların neden olduğu; Abse, akne, bronşit, difteri, farenjit, furonküloz, kızıl, nonspesifik ürogenital sistem enfeksiyonları, osteomiyelit, otitis media, pnömoni, sinüzit, tonsillitte endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Linkosol linkomisin ve klindamisine aşırı hassasiyet gösterenlerde kontrendikedir. Viral ve minör bakteriyel enfeksiyonlarda ve yeni doğmuşlarda kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Renal ve hepatik fonksiyon bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde, etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde ve yeni doğanlarda kullanılmamalıdır. Nöromosküler blokörler, klindamisin, ampisilin, aminofilin, barbitürat, fenitoin, kalsiyum glukonat, magnezyum sülfat, kaolin, eritromisin ve kloramfenikolle birlikte kullanılmamalıdır.

YAN ETKİLER

Linkomisin tedavisi sırasında aşağıdaki yan tesirler bildirilmiştir. Bulantı, kusma, glossit, lökopeni, deri döküntüleri, SGOT veya SGPT yükselmesi, anaflaksi, hipotansiyon, vertigo, tinnitus.

ETKİLEŞİMLER

Bildirilmemiştir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hafif enfeksiyonlarda erişkin dozu günde 600mg ve ağır enfeksiyonlarda 2x600mg'dır. Çocuklarda hastalık durumuna göre günlük doz 10-20mg/kg hesabıyla uygulanır. Diyare yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder