13 Şubat 2010 Cumartesi

Lidestol 30gr jel

» Lokal Anestezik, Antiseptik


Etken Maddesi
Lidokain HCL


LİDESTOL 30 GR JEL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


30 g Jel; Lidokain HCl 0,6 g (%2) Yardımcı Maddeler : Nipagin M Sodyum içerir.



ENDİKASYONLARI


- Derinin yıpranması ve ikinci derecede yanıklarda ortaya çıkan ağrının giderilmesinde - Hemoroid, meme ucu, anüs ve dudak çatlaklarında, - Diş hekimliğinde lokal anestezik etkisinden dolayı diş eti ağrılarında kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Lidestol Jel lokal anestezik maddelere karşı aşırı hassasiyeti bilinen kişilerde kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lidokainin sıçan ve tavşanlarda yapılan deneylerinde fetusa herhangi bir zararı olmadığı saptanmış olmasına rağmen kadınlarda fetus üzerine etkisi bilinmediğinden özellikle gebeliğin erken dönemlerinde dikkat edilmelidir. Lidokainin etkenlik ve güvenilirliği uygun dozla ilgilidir. Mümkün olduğu kadar küçük dozlar uygulanmalıdır. Yaşlı hastalarda, çocuklarda ve açık yara uygulamasında bu noktaya dikkat edilmelidir.





YAN ETKİLER


Lidokainin topikal uygulamasıyla sistemik yan etkiler son derece enderdir. Ancak yüksek miktarlarda ve yaygın uygulamalarda hızlı absorpsiyona bağlı yan etkiler olabileceği gibi aşırı duyarlılık, idiosenkrazi ve tolerans azalması gibi reaksiyonlar oluşturabilir. Bu reaksiyonlar arasında sinirlilik, baş dönmesi, görme bozuklukları, tremor, konvülsiyonlar sayılabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hasta bölge iyice temizlendikten sonra jel yedirilerek sürülür, ayrıca kullanım sırasında steril gazlı bez kullanılması önerilir. Diş hekimliğinde ağız mukozası önceden kurulandıktan sonra tatbik edilmeli ve 36 saati aşmayan sürelerde uygun periyotlarla kullanılmalıdır. Bir günde üç tüpten fazla jel kullanılmaması gerekir. Lidestol Jel deriden su ile yıkanarak temizlenebilir. Uygulama sırasında yanma hissi oluşursa uygulanan bölge derhal yıkanarak ilaç uzaklaştırılmalıdır.


İlaç Fiyatı 2.23 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder