18 Şubat 2010 Perşembe

Livial 84tablet

» Steroid


Etken Maddesi
Tibolon


LIVIAL 2,5 MG 84 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


ENDİKASYONLARI


Doğal ve cerrahi menopoz sonrası oluşan şikayetlerin giderilmesinde ve menopoz sonrası osteoporozun önlenmesinde endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelikte, laktasyonda, hormonlara bağlı tümorlerde, kardiyovasküler veya serebrovasküler bozukluklarda ve ağır karaciğer bozukluklarında kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kontraseptif amaçla kullanılmaz. Tromboemboli, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve kolestatik ikter belirtilerinde tedaviye son verilmelidir. Renal disfonksiyon, epilepsi, migren, hiperkolesterolemi ve karbonhidrat metabolizma bozukluklarında hasta yakından takip edilmelidir.


YAN ETKİLER


Baş dönmesi, sebüreik dermatoz, vajinal kanama, baş ağrısı, yüz kızarması, gastro intestinal belirtiler ve karaciğer fonksiyon değişikliği gibi.


ETKİLEŞİMLER


Fenitoin, karbamazepin ve rifampisinle birlikte kullanılmaz


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Günlük doz 1x1 tablettir.Tabletler, tercihen her gün aynı saatte bir miktar su veya başka bir içecekle yutulmalıdır. Tedaviye en az 3 ay devam edilmelidir.Postmenopozal osteoporozdan korunmak için uzun süre (5-10 yıl) kullanılmalıdır. Son doğal menstrüel kanamadan 12 ay geçmeden kullanılmamalıdır. Cerrahi menopozda tedaviye ameliyattan hemen sonra başlanabilir.


İlaç Fiyatı 104.35 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* LİVİAL 2,5 MG 28 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder