20 Şubat 2010 Cumartesi

Loksetin 20mg 16 kapsül

» Antidepresan

FORMÜLÜ

Bir Loksetin Kapsül 20 mg Fluoksetine eşdeğer Fluoksetin hidroklorür içerir

ENDİKASYONLARI

Loksetin Kapsül depresyon, obsesif kompulsif nevroz ve bulimia nervosa tedavisinde kullanılır. Major depresyon tanısında 5-6 haftada Loksetin Kapsül ile tedavi sağlanır.

KONTRENDİKASYONLARI

Fluoksetine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Fluoksetin ağır böbrek yetmezliği olan hastaların (Glomeruler filtrasyon oranı < 10 ml/dakika) kronik tedavilerinde vücutta birikebileceğinden dolayı kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Fluoksetin ve MAO inhibitörlerinin birlikte kullanımlarına ait veriler sınırlıdır. MAO inhibitörleri ile tedavi kesildikten en az 14 gün sonra Loksetin Kapsül tedavisine başlanabilir.

YAN ETKİLER

Anksiyete, sinirlilik, uykusuzluk, baş ağrısı, sersemlik, yorgunluk, titreme, terleme, anoreksi, bulantı, baş dönmesi, diyare ve asteni gibi.

ETKİLEŞİMLER

Fluoksetin lityum ile birlikte kullanıldığında lityum toksisitesi görülebileceğinden kan lityum düzeyi izlenmelidir. İLAÇ SUİSTİMALİ ve BAĞIMLILIK: Yapılan çalışmalar fluoksetinin kesilme sendromuna neden olmadığını göstermiştir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Erişkinlerde: Depresyon ve obsesif kompülsif nevrozda önerilen günlük doz sabahları 20 mg’dır. Gereken hallerde doz günde 80 mg’a kadar çıkarılabilir. (20 mg’ın üzerindeki dozlar 2’ye bölünerek sabah-akşam uygulanır.) Ancak çoğu hastada günde 1 kez 20 mg Loksetin Kapsül uygulaması yeterli olmaktadır. Bulimia nervosada ise 60 mg/gün kullanılmalıdır. Günlük maksimum doz 80 mg’ı aşmamalıdır. Yaşlı Hastalarda: Loksetin Kapsül kullanan yaşlı hastalarda yaşa bağlı istenmeyen etkiler görülmemesine karşın günlük toplam doz 60 mg’ı geçmemelidir. Böbrek ve/veya Karaciğer Fonksiyon Bozukluğu Olan Hastalarda: Belirgin karaciğer fonksiyon bozukluğunda veya hafif ve orta şiddetteki böbrek yetmezliğinde (Glomeruler filtrasyon oranı < 15-50 ml/dakika), eşlik eden bir başka hastalığı olan veya birden çok ilaç kullanan yaşlı hastalarda doz azaltılmalı ya da gün aşırı doz uygulaması yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder