15 Şubat 2010 Pazartesi

Linosin 600mg ampul

» Geniş spektrumlu antibiyotik


Etken Maddesi
Linkomisin HCL


LINOSIN 2 ML 600 MG 1 AMPUL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her ampul 600 mg Linkomisin´e eşdeğer Linkomisin hidroklorür monohidrat ihtiva eder.


ENDİKASYONLARI


Duyarlı Gram (+) mikrorganizmaların ve özellikle Staph, Streptococ ve Pneumococ'ların neden olduğu; Abse, akne, bronşit, difteri, farenjit, furonküloz, kızıl, nonspesifik ürogenital sistem enfeksiyonları, osteomiyelit, otitis media, pnömoni, sinüzit, tonsillitte endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Linkosol linkomisin ve klindamisine aşırı hassasiyet gösterenlerde kontrendikedir. Viral ve minör bakteriyel enfeksiyonlarda ve yeni doğmuşlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Renal ve hepatik fonksiyon bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde, etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde ve yeni doğanlarda kullanılmamalıdır. Nöromosküler blokörler, klindamisin, ampisilin, aminofilin, barbitürat, fenitoin, kalsiyum glukonat, magnezyum sülfat, kaolin, eritromisin ve kloramfenikolle birlikte kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Linkomisin tedavisi sırasında aşağıdaki yan tesirler bildirilmiştir. Bulantı, kusma, glossit, lökopeni, deri döküntüleri, SGOT veya SGPT yükselmesi, anaflaksi, hipotansiyon, vertigo, tinnitus.


ETKİLEŞİMLER


Bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hafif enfeksiyonlarda erişkin dozu günde 600mg ve ağır enfeksiyonlarda 2x600mg'dır. Çocuklarda hastalık durumuna göre günlük doz 10-20mg/kg hesabıyla uygulanır.
Diyare yapabilir.
İntramüsküler uygulamalarda: LİNOSİN, enfeksiyonunun şiddetine göre günde 1 veya 2 defa 600 mg olarak verilir. İntravenöz uygulamalarda: Günde 2-3 defa 600 mg LİNOSİN, 250 mg fizyolojik tuzlu su veya % 5 dekstroz solüsyonuna ilave edilerek en az 1 saatlik bir sürede intravenöz enfüzyon şeklinde tatbik edilir. Çocuklarda: 10 mg/kg olarak hesaplanacak 1 defalık doz, günde 1 veya 2 defa erişkinlere olduğu gibi intramüsküler veya intravenöz enfüzyon şeklinde verilir. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında hastayı romatizmadan ve glomerülonefritten korumak için ilaca 10 gün müddetle devam edilmesi uygun olur.


İlaç Fiyatı 2.01 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* LINKOSOL 600 MG 1 AMPUL
* LINKOMED 600 MG 1 AMPUL
* LINKOMISIN 600 MG 1 AMPUL
* LİNKOLES AMPUL 2 ML 600 MG 1 AMPUL
* LINCOCIN 2 ML 600 MG 1 AMPUL
* LINCOCIN STERİL SOLÜSYON 600 MG 1 FLAKON
* LİNKOLES AMPUL 2 ML 600 MG 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder