18 Şubat 2010 Perşembe

Lo/ovral 21draje

» Oral kontraseptif

FORMÜLÜ

0.03mgEtinil estradiolTablet0.15mgLevonorgestrolTablet

ENDİKASYONLARI

Adet kanamasının 1.gününden başlayarak 21 gün süreyle hergün 1 draje kullanılır

KONTRENDİKASYONLARI

teşhis edilmemiş anormal genital kanamalar serebrovasküler ve koroner arter hastalıklarda kontrendikedir

UYARILAR & ÖNLEMLER

Gebelik, tromboflebit, tromboemboli, hepatik fonksiyon bozukluğu, meme kanseri, östrojenlere bağlı karsinomlar. Görmede ani bozukluk, ekzoftalmi, cilt görme ve migren oluşumunda tedavi durdurulur. Hergün aynı saatte ve tercihen akşam yemeğinden sonra ya da yatmadan önce kullanılır. Anamnezinde depresyon olan hastalar yakından izlenmelidir. Diabetli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Sigara içilmemesi önerilir. Menstrüel periyoda bakmaksızın preparat bitiminden 7 gün sonra ikinci ambalaja geçilmelidir. Ara kanamalar tedavinin bırakılmasını gerektirmez.

YAN ETKİLER

Bulantı, kusma, tromboflebit, pulmoner emboli, serebral tromboz, gastrointestinal şikayetler, ödem, amenore, kilo değişikliği, migren, allerjik döküntü, tiroid, karaciğer ve koagülasyon testlerinde hatalı sonuç alma ve hipertansiyon gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞİMLER

Diazepam tedavisinin aniden kesilmesi barbituratlar ve alkolün neden olduğu yokluk semptomlarına (konvülsiyonlar, tremor, kas ve karın krampları, kusma, terleme) benzer semptomların açığa çıkmasına neden olur. Daha şiddetli yokluk semptomları uzun süre yüksek dozda ilaç kullananlarda görülebilir. Terapötik dozlarda birkaç ay benzodiazepin kullanan ve aniden tedaviyi kesen hastalarda genellikle disfori ve uyku bozuklukları gibi orta şiddette yokluk semptomları gözlenir. Uzun süreli tedavilerde doz yavaş yavaş azaltılarak tedaviye son verilmelidir. Bağımlılığa yatkın kişiler (ilaç bağımlıları ve alkolikler gibi), diazepam veya diğer psikotropik ajanları kullanırken bu ilaçların alışkanlık ve bağımlılık yapıcı etkileri neden ile dikkatle izlenmelidirler.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Ambalajın bitiminde 7 gün ara verilerek tekrar yeni ambalaja başlanır. Kanamanın bitmesi veya devam etmesine bakılmaksızın ilaç kullanımına devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder