20 Şubat 2010 Cumartesi

Locacorten-vioforme 30gr krem

» Antienflamatuar ve antimikrobik


Etken Maddesi
Flumetazon pivalat + Kliokinol


LOCACORTEN-VIOFORME 30 GR KREM

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1 gram Locacortene-Vioforme krem; 0.2 mg flumetazon pivalat, 30 mg kliokinol ve diğer yardımcı maddeler yanında setil alkol, stearil alkol ve koruyucu olarak 2-fenoksietanol içermektedir.


ENDİKASYONLARI


Değişik tipte ve kliokinole duyarlı mikroorganizmalarla oluşan sekonder enfeksiyonlu, çeşitli tipte ve lokasyonda, kortikosteroidlere cevap veren enflamatuvar deri hastalıklarının başlangıç tedavisinde; - Seboreik egzama, kontakt egzama, atopik dermatit (her yaşta hastada), lokalize nörodermatit - İntertrigo - Pyodermanın yüzeysel şekilleri (impetigo gibi) ve akut enflamasyonun belirgin bir özellik olduğu dermatomikozların yüzeysel şekilleri - Sekonder enfeksiyonun geliştiği böcek ısırmaları ve sokmaları.


KONTRENDİKASYONLARI


Viral deri hastalıkları (su çiçeği, aşı sonrası deri döküntüleri, herpes simplex, herpes zoster gibi), sifiliz, deri tüberkülozu, rosacea, perioral dermatit, acne vulgaris. Göze uygulama. Flumetazon pivalata veya genel olarak kortikosteroidlere; kliokinol, hidroksikinolin ve diğer kinolin türevlerine; iyota ve ayrıca Locacortene-Vioforme'un diğer bileşenlerine aşırı duyarlı olanlarda. 2 yaşın altındaki çocuklarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Locacortene-Vioforme'un fazla miktarda uygulanması gereken ender durumlarda, uygulama ancak, hasta düzenli tıbbi kontrol altında tutularak yapılmalıdır. Locacortene-Vioforme'u nispeten geniş veya aşınmış deri yüzeyine uygulamaktan ve 1 haftadan daha uzun süre kullanmaktan kaçınmalıdır. Çünkü bu, proteine bağlı iyot (PBI) miktarında belirgin bir artışa neden olur (“Aşırı Doz ve Tedavisi” bölümüne bakınız). Aynı nedenden dolayı Locacortene-Vioforme kapalı pansuman şeklinde kullanıma uygun değildir (ayrıca “Kullanım Şekli ve Dozu” bölümüne bakınız). Bir hafta içinde iyileşme görülmez ise tedavi kesilmelidir; bu durumda patojenlerin saptanıp uygun tedavinin başlatılması önerilir. Şimdiye kadar yapılan deneylerde flumetazon pivalatın deriden emildiği gözlenmemiştir. Bundan dolayı Locacortene- Vioforme önerilen dozlarda uygulandığı takdirde sistemik yan etkisinin (adrenokortikal fonksiyon üzerinde klinik açıdan belirgin bir etki gibi) oluşması mümkün değildir. Bununla birlikte, temel tıbbi esaslar çerçevesinde Locacortene- Vioforme özellikle çocuklarda kullanılacağı zaman, bu risk unutulmamalıdır. Locacortene-Vioforme primer bakteriyel ve mikotik deri hastalıklarında monoterapi şeklinde kullanıma uygun değildir. Locacortene-Vioforme'un konjonktivayla temas etmesinden kaçınılmalıdır. Locacortene-Vioforme, kulak zarının delik olduğu durumlarda dış kulak kanalına uygulanmamalıdır. Karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Merhem, akut veya eksüdasyonun olduğu deri hastalıklarında kullanılmamalı ve seboreik veya yağlara karşı aşırı duyarlı derilere uygulanmamalıdır. Locacortene-Vioforme ile temas saç, elbise ve yatak çarşaflarının renginin bozulmasına neden olabilir. Hamilelik ve Emzirme: Locacortene-Vioforme ile spesifik bir araştırma olmamakla birlikte kortikosteroidlerin güvenilirliğiyle ilgili hayvan deneylerinde kortikosteroidlerin teratojenik potansiyeli veya embriyo ve/veya fetüs üzerine diğer yan etkileri olduğu görülmüştür. Bununla birlikte, şimdiye kadar Locacortene-Vioforme'un hamilelerde yan etkilerine dair herhangi bir kayıt yoktur. Hamilelerde Locacortene-Vioforme kullanılacağı zaman yarar/zarar ilişkisi dikkatle gözden geçirilmelidir. Bu durum, özellikle Locacortene-Vioforme fazla miktarda geniş yüzeye uygulanacağında veya uzun süreli kullanılacağında gözönünde bulundurulmalıdır. Locacortene-Vioforme topikal uygulandığında etken maddelerinin veya metabolitlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Önlem olarak buna dikkat edilmelidir.


YAN ETKİLER


Bazen uygulama yerinde yanma hissi, kaşıntı veya deri döküntüleri gibi iritasyon belirtileri. Çok ender olarak flumetazon pivalata bağlı hafif deri atrofisi. Şiddetli iritasyon veya duyarlık geliştiğinde tedavi kesilmelidir. Glukokortikoidlerin topikal uygulandıklarında kontakt alerji, deride pigmentasyon değişiklikleri veya sekonder enfeksiyonlar gibi lokal yan etkilere neden olduğu kaydedilmiştir. Glukokortikoidler özellikle uzun süre, geniş yüzeye, kapalı pansuman şeklinde veya derinin çok geçirgen olduğu bölgelere (yüz, koltukaltı gibi) uygulandığında striae rubrae distensae, telanjiektazi, purpura veya steroid aknesine neden olabilir.


ETKİLEŞİMLER


Locacortene-Vioforme topikal kullanıldığında, tiroid fonksiyonu normal hastalarda proteine bağlı iyot (PBI) miktarını artırabilir (ayrıca “Uyarılar/Önlemler” bölümüne bakınız) ve bu nedenle tiroid fonksiyon testlerini [PBI, radyoaktif iyot ve butanol ile ekstre edilebilen iyot gibi] etkileyebilir. Bu nedenle Locacortene-Vioforme tedavisinin kesilmesini takiben 1 ay süreyle bu testler yapılamaz. T3 resin sponge testi veya T4 tayini gibi diğer tiroid fonksiyon testlerini etkilemez. Fenilketonüri için demir (+3) klorür testi, idrardaki kliokinolden dolayı yanlış pozitif sonuç verebilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirde aşağıdaki dozlarda kullanılır. Locacortene-Vioforme hastalığın şiddetine bağlı olarak, hasta yüzeye günde 2-3 defa ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Krem yumuşak bir şekilde ovularak sürülebilir. Koruyucu pansumana gerek yoktur. Kapalı pansuman şeklinde uygulama deride enfeksiyon olduğunda PBI miktarını artırabileceğinden uygulanmamalıdır (ayrıca “Uyarılar/Önlemler” bölümüne bakınız). AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ Geniş veya aşınmış deri yüzeylerine bir hafta süreyle Locacortene-Vioforme uygulanması PBI miktarında artışa neden olur ve tirotoksikoza benzer belirti ve semptomlara yol açar. Ayrıca nispeten küçük deri yüzeylerine 1 haftadan daha fazla süreyle uygulanması da PBI değerlerinin yükselmesine neden olur. Böyle durumlarda tedavi derhal kesilmelidir.


İlaç Fiyatı 5.66 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder