18 Şubat 2010 Perşembe

Lizik 50tablet

» Diüretik


Etken Maddesi
Furosemid


LIZIK 50 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


40mgFurosemidAmpul 1

40mgFurosemidTablet


ENDİKASYONLARI


Ödemde ve renal yetmezliğe bağlı oligürüde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Akut glömerulonefrit, potasyum eksikliği, dijitalizasyon ürik asit ükselmesine neden olduğundan, gutta ve karaciğer sirozunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Uzun süreli tedavilerde prostat hipertrofisi, serumda potasyum eksiliği ve üre yükselmesi görülebilir. Hiperglisemi ve glikozüri gelişmesi halinde ilaç kesilmelidir. Tansiyon düşürücü ilaçların etkisini arttırır. Kalp yetmezliği ve gebelerde dikkatle kullanılmalıdır. Sefalosporin, aminoglikozit, etakrinik asit, fenitoin, indometazin, setil salisilik asit ve probenisidle birlikte kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Elektrolit kaybı, dehidratasyon, hipokalemi, hipo kloremik alkaloz, hipotansiyon, hiperürisemi ve hiperglisemi gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞİMLER


Diazepam tedavisinin aniden kesilmesi barbituratlar ve alkolün neden olduğu yokluk semptomlarına (konvülsiyonlar, tremor, kas ve karın krampları, kusma, terleme) benzer semptomların açığa çıkmasına neden olur. Daha şiddetli yokluk semptomları uzun süre yüksek dozda ilaç kullananlarda görülebilir. Terapötik dozlarda birkaç ay benzodiazepin kullanan ve aniden tedaviyi kesen hastalarda genellikle disfori ve uyku bozuklukları gibi orta şiddette yokluk semptomları gözlenir. Uzun süreli tedavilerde doz yavaş yavaş azaltılarak tedaviye son verilmelidir. Bağımlılığa yatkın kişiler (ilaç bağımlıları ve alkolikler gibi), diazepam veya diğer psikotropik ajanları kullanırken bu ilaçların alışkanlık ve bağımlılık yapıcı etkileri neden ile dikkatle izlenmelidirler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Tablet: sabahları bir defada 1-2 tablet/dozda kullanılır. Ampul: 40mg ile başlanır. Alınan cevap yetersiz ise günlük doz 80mg'a kadar yükseltilebilir. Enjeksiyonlar i.v veya i.m yoldan yapılabilir.


İlaç Fiyatı 3.5 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ



* LIZIK 10 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* LASIX 40 MG 12 TABLET
* UREVER 20 MG 5 AMPUL
* FUROMID 20 MG 5 AMPUL
* DESAL 20MG/2 ML 5 AMPUL
* DESAL 40 MG 50 TABLET
* FUROMID 40 MG 50 TABLET
* LASIX 20 MG/2 ML 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder