10 Şubat 2010 Çarşamba

Lebel 500mg 7tablet

Etken Maddesi
Levofloksazin


LEBEL 500 MG 7 FİLM TABLET


Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

ETKİLEŞİMLER


Demir tuzları, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler ile birlikte uygulandığında, levofloksasinin emilimi belirgin şekilde azaldığından bu ilaçlar levofloksasin uygulanmasından en az 2 saat önce veya sonra uygulanmalıdır. Sukralfatın en az iki saat sonra uygulanması önerilir. Konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar, teofilin veya nonsteroidal antienflamatuvar ilaçların, kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde belirgin bir düşme görülebilir. Probenesid ve simetidin gibi levofloksasinin tübüler böbrek sekresyonunu azaltan ilaçlarla birlikte alındığında, özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Siklosporinin yarı-ömrü, levofloksasin ile birlikte uygulandığında %33 oranında artmaktadır. Levofloksasin yanında bir K vitamini antagonisti (örneğin varfarin) ile tedavi edilen hastalardaki pıhtılaşma testleri (PT/INR) ve/veya kanamada şiddetli olabilen artışlar bildirildiğinden K vitamini antagonistleri ile tedavi edilen hastalarda pıhtılaşma testleri yakından takip edilmelidir. Levofloksasin Mycobacterium tuberculosis’in üremesini inhibe edebildiğinden tüberkülozun bakteriyolojik tanısında yalancı-negatif sonuçlara neden olabilir.



37,06 tl,

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ

Günde tek doz veya 2 tablet uygulanabilir.Dozaj enfeksiyonun tipine , şiddetine ve olası etken patolojenin duyarlılığına bağlı olarak ayarlanabilir.

Çiğnenmeden yeterli miktarda sıvıyla alınmalıdır.Doz ayalaması için gerektiği allerde tabletler bölünebilir.İlacın emiliminin azalmasını önlemek için metal katyon içeren ürünler , antaasitler , sukralfat uygulamasından 2 saat önce veya 2 saat sonra ilaç içilmelidir.






PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* LEBEL 250 MG 10 TABLET
* LEBEL 750 MG 7 FİLM TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder