13 Şubat 2010 Cumartesi

Levopront 150ml şurup

» Antitüssif


Etken Maddesi
Levodropozin


LEVOPRONT 6 MG 150 ML ŞURUP

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Her ml şurup; etken madde olarak 6 mg Levodropropizin; koruyucu madde olarak metil paraben ve propil paraben; tatlandırıcı olarak sakaroz, kakao aroması, kahve aroması, etanol, benzaldehit, anason, hindistan cevizi aroması, vanilya, çemenotu ekstresi, diasetil, askorbik asit içerir.


ENDİKASYONLARI


Kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde


KONTRENDİKASYONLARI


Ilaca karşı bilinen veya şüphelenilen aşırı duyarlılık vakalarında, gebelik ve emzirme dönemlerinde, ağır karaciğer yetmezliği olan kişilerde, Kartagener sendromu veya siliyer diskinezi gibi mukosiliyer temizlik mekanizmasında azalma olan vakalarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gebelik ve Emzirme Dönemlerinde Uygulama Gebeltk ve laktasyonda kontrendikedir. Böbrek Yetmezliğinde Kullanım Ciddi böbrek yetmezliği vakalarında; fayda-risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır. 10 mI şurup, 3.5 g sakaroz içerdiği için diabetik hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Araç Kullanma ve Makine Işletme Becerileri Uzerine Etkiler Çok seyrek olarak yorgunluk ve halsizlik bildirildiğinden, araç kullanma ve herhangi bir makine işletilmesi sırasında çok dikkatli olunmalıdır.


YAN ETKİLER


Görülen yan etkiler genellikle hatif ya da orta şiddette ve geçicidir. Bu istenmeyen yan etkiler; gastrointestinal sistemde (bulantı, yanma, dispepsi, diyare ve kusma), santral sinir sisteminde (yorgunluk ve/veya asteni, halsizlik, uyuşukluk, başağrısı ve vertigo) ve kardiyovasküler sistemde (çarpıntı) gözlenmiştir. Çok seyrek vakada ise deride allerjik reaksiyonlar saptanmıştır. Şurup alkıl 4-hidroksibenzoat (paraben) içerdiği çin predispoze hastalarda aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişebilir.


ETKİLEŞİMLER


Her ne kadar klinik çalışmalar süresince benzodiazepinler ile etkileşim gözlenmemişse de, özellikle sedatit ilaç alan duyarlı hastalarda kullanırken dikkatli olunması gerekir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


İlacın besinlerle birlikte alınmasının emilim üzerinde herhangi bir etkisi olduğu yönünde elimizde bir bilgi olmamakla beraber, ilacın yemeklerden bir süre önce veya sonra alınması önerilir. Erişkinlerde Günde üç kez ve en az 6’şar saat ara ile 10 ml (60 mg) şurup (2 ölçek) uygulanır İlaç; maksimum 7 günlük tedavi dönemini aşmamak kaydı ile, öksürük kaybolana kadar ya da bir doktorun tavsiyesine göre alınmalıdır. Eğer semptomlar bu dönem içinde kaybolmazsa ilacın kullanımına geçici olarak ara verilmeli ve bir doktora danışılmalıdır. Çocuklarda yaşından büyük çocuklarda kullanılır. Üç eşit doza bölünerek en az 6’şar saat ara ile semptomların şiddetine göre günde kilogram başına 3-6 mg uygulanır. 10-20 kg arasında günde 3 defa 3 ml (ölçekteki 3 mI çizgisine kadar) 20-30 kg arasında günde 3 defa 5 ml (tam dolu bir ölçek) 30 kg’ın üstünde günde 3 defa 10 ml (tam dolu iki ölçek) Yaşlılarda kullanımı Levodropropizin dozu yaşlı hastalarda dikkatle saptanmalıdır. DOZ AŞIMI: 240 mg’a kadar tek doz ya da 8 gün boyunca günde 3 kez 120 mg’Iık doz uygulamasından sonra ciddi herhangi bir yan etki gözlenmemişiir. Levodropropizin ile aşırı dozaj yakası bildirilmemiştir. Fakat olası bir doz aşımı durumunda hafif, geçici bir taşikardi olabilir. Bir aşırı doz yakası ile karşılaşılması halinde zehirlenmeye karşı alınacak tedbirler: gastrik lavaj, aktif kömür verilmesi, parenteral sıvı tedavisinin başlatılması gibidir.


İlaç Fiyatı 9.46 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder