13 Şubat 2010 Cumartesi

Libalaks 10gr lavman

» Pürgatif


Etken Maddesi
Gliserol + Sodyum Sitrat + Sorbitol


LIBALAKS 10 GR LAVMAN

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


(10 gram için)
Tween 80 0.090 g
Sorbitol %70 5.310 g
Gliserin 3.700 g
Sodyum sitrat 0.900 g



FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Farmakodinamik özellikler: Libalaks’ın formülündeki sorbitol ve gliserin laksatif özelliklere sahip maddelerdir. Rektal olarak uygulandıklarında hiperozmotik etkiyle ve/veya lokal tahriş edici etkiyle rektal peristaltizmi uyararak, kolonun alt bölümlerinin 15-30 dakika içinde boşalmasını sağlarlar. Farmakokinetik özellikler: Rektal yoldan uygulandıklarında gastrointestinal kanaldan emilimleri çok zayıf ve önemsizdir


ENDİKASYONLARI


Barsak atonileri, çeşitli nedenlere bağlı kabızlıklar, rektoskopi ve cerrahi müdahale için barsakların boşaltılmasında endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Fistül ve hemoroid vakalarında kontrendikedir. Ayrıca anorektal bölgede gerçekleştirilen cerrahi girişimlerden sonra, akut apandisit, tifo, barsağın diğer iltihabi hastalıkları ve kanamalarında kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Uygulama için kutuda bulunan kanül bir defa kullanılmalı ve uygulama sonrasında atılmalıdır. Kullanılmadan kalan lavman tekrar uygulanmamalıdır. Uzun süreli kullanımları laksatif bağımlılığı, kronik kabızlık ve normal barsak fonksiyonlarının kaybına neden olabilir. Uzun süreli ve aşırı miktarlarda kullanımları belirgin sıvı ve elektrolit kaybına neden olabilir.
Hamilelik ve laktasyon döneminde kullanımı: Gebelik kategorisi A, önerilen şekilde kullanımında gebelerde güvenle kullanılabilir.


YAN ETKİLER


Önerilen şekilde kullanımda yan etki görülmemektedir. Çok nadir olarak gliserin ve sorbitolün rektal uygulamasını takiben, rektal bölgede deri irritasyonu, yanma, kramp tarzında ağrı ve tenesmus gibi istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ


ETKİLEŞİMLER



Herhangi bir ilaçla etkileşimi yoktur


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka şekilde önerilmedikçe genellikle erişkinlerde bir bütün tüp, çocuklarda yarım tüp rektal yoldan uygulama yeterli olmaktadır. Rektal uygulama sırasında kanül kullanılmalıdır.
Saklama Koşulları: 25 °C’nin altında oda sıcaklığında saklayınız.



İlaç Fiyatı 1.88 TL


Reçeteli Verilir



İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* SABALAKS 10 GR LAVMAN
* KANSILAK 10 GR LAVMAN
* SABALAKS 30 GR LAVMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder