13 Şubat 2010 Cumartesi

LibKol 50tablet

» Anksiyolitik, Antikolinerjik


Etken Maddesi
Klordiazepoksid + Pipenzolatbromür


LIBKOL 50 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ



Her film tablet, 5 mg klordiazepoksid, 2.5 mg pipenzolat bromid ve sarı demiroksid, titandioksit içerir.


ENDİKASYONLARI


Libkol;fonksiyonel veya organik gastro-intestinal şikayetlerde, peptik ülser tedavisinde yardımcı olarak, hiperasidite, hipersekresyon, kronik gastrit ve gastro-intestinal hipermotilite durumlarında,bilyer diskinezilerde, irritabl kolon, müköz kolitler ve akut enterokolitlerde, genito-üriner sistem spazm ve diskinezileri, dismenore, premenstrüel şikayetlerde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Libkol pipenzolat bromid'in antikolinerjik etkisinden dolayı glokomlu kimselerde, prostat hipertrofisi ve selim idrar kesesi boynu obstrüksiyonu olan kimselerde kullanılmaz. Klordiazepoksid'e ve pipenzolat bromid'e aşırı duyarlığı olanlara verilmez.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Santral sinir sistemini etkileyen diğer ilaçlarla olduğu gibi Libkol alan hastaların alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanları alımlarında dikkatli olmaları gerekir. Ruhsal canlılık ve dikkat isteyen alet ve araç kullanımında da özel bir dikkat sarfı gerekir. Klordiazepoksid alan hastalarda fizik ve psişik bağımlılık çok ender görülür ise de alışkanlığa eğilimli olanların dikkat etmeleri önerilir. Tedavi esnasında böbrek ve karaciğer fonksiyonları izlenmelidir. Yaşlı hastalarda, prostat büyümesi, idrar retansiyonu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. HEKİME DANIŞMADAN KULLANILMAMALIDIR. GEBELİKTE VE EMZİKLİLİKTE KULLANIMI : Benzodiazepinlerin gebeliğin ilk üç ayında kullanılması sakıncalıdır. Bu nedenle gebe olduğundan şüphe edilen hastaların Libkol kullanmamaları önerilir. Ayrıca diğer antıkolinerjiklerde olduğu gibi laktasyonu inhibe edeceği bilindiğinden süt veren annelerin kullanmaması gerekir. ARAÇ VE MAKİNE KULLANMAYA ETKİSİ: Libkol kıllanımı sırasında araba ve dikkat gerektiren araç ve makine kullanımından kaçınılmalıdır.


YAN ETKİLER


Bazı hastalarda uyuşukluk, ataksi, konfüzyon görüldüğü bildirilmiştir. Bu belirtiler doz ayarlanması ile ortadan kalkar. Aynı şekilde bazı hastalarda görülebilecek deri döküntüleri, ödem, menstruel anormallikler, bulantı ve kabızlık, libido azalması doz ayarlanması ile kaybolur. Agranülositoz, sarılık ve hepatik disfonksiyon tarif edilmiştir. Antikolinerjik etkiden dolayı ağız kuruluğu, görme bulanıklığı, idrar sıklığı ve konstipasyon olabilir.


ETKİLEŞİMLER


Libkol alımı sırasında diğer psikotroplar alınmamalıdır. Özellikle MAO inhibitörleri ve fenotiazin'in birlikte kullanımında çok dikkatli olunmalıdır. Klordiazepoksid, alkol ve MSS depresanları ile etkileşir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doz hastaya ve ihtiyaca göre ayarlanmalıdır. Erişkinler için mutat doz günde 3-4 defa 1 veya 2 tablettir. Tabletler yemeklerden önce ve yatarken alınmalıdır. DOZAŞIMI VE TEDAVİSİ: Klordiazepoksid'in dozaşımı belirtileri solgunluk, konfüzyon, koma ve reflekslerin zayıflamasıdır. Doz aşımında hemen gastrik lavaj ve destek tedavi uygulanır. Solunum, nabız ve kanbasıncı izlenmelidir. Intravenöz sıvılar verilmeli ve solunum desteklenmelidir. Diyalizin yararı sınırlıdır. Flumazenil, spesifik bir benzodiazepin reseptör antagonistidir. Benzodiazepinlerin meydana getirdiği sedatif etkinin kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması için flumazenil destek tedavi olarak verilebilir.


İlaç Fiyatı 2.82 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder