18 Şubat 2010 Perşembe

Lıtınat 100kapsül

» Antimanik


FORMÜLÜ


300mgLityum karbonatKapsül


ENDİKASYONLARI


Manik depresyonda endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Ciddi renal ve kalp bozuklukları, yüksek miktarda su ve sodyum kaybı, ileri derecede zayıf kişilerde ve diüretik kullanan hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Çok özel durumlar dışında 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Yaşlı hastalarda doz azaltılarak kullanılır. Etken madde toksisitesine karşı sık sık kan lityum düzeyi ölçülmelidir. Haloperidol ve diğer antipsikotik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Uyku hali yapabileceğinden dolayı motorlu araç vb. kullananlarla yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmakdır. Gebeliğin özellikle ilk trimesterinde ve laktasyonda kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Bulantı, parmaklarda ince tremor, anoreksi, diyare, mide rahatsızlığı, kilo alma ve uyuşukluk gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


Lityum ve haloperidol ile tedavi edilen bir kaç hastada Ensefalopatik sendrom görülmüştür. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Lityum, nöromusküler blokerler ile birlikte kullanılırsa onların etkilerini uzatabilir. İndometazin ve piroksikamın, serum lityum düzeylerini artırdığı bildirilmiştir. Diüretik ve ACE inhibitörlerinin sodyum kaybına neden olmalarından dolayı, lityum klerensi azalabilir ve intoksikasyona neden olabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


2x300mg/gün dozda kullanılır, 4x300mg'a çıkarılabilir. Tedavi süresi 8-10 aydır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder