18 Şubat 2010 Perşembe

Liqumine flakon

» Antikoagülan


Etken Maddesi
Heparin Sodyum


LIQUEMINE 25000 IU 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Heparin,25.000 IU


ENDİKASYONLARI


Akut periferik arteryel, derin ven trombozu, oklüzyon ve gebelikte pulmuner embolizm, stabil olmayan anjina, yukarki endikasyonlarda kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Hemorajik diatez, manifesthipertansiyon, gastrointestinal ülser, subakut bakteriyel endokardit, beyin ve omurilik ameliyatı sonrası ve düşük tehdidinde kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Renal ve hepatik yetmezlik, gebelik, prostat. karaciğer ve safra kanalı operasyonu sonrasında dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


İlk 500 ml'lik yağ emülsiyonunun verilmesiyle aşağıdaki reaksiyonlar görülebilir.
Hafif ateş yükselmesi, sıcağa ve soğuğa karşı duyarlılık, titreme ateş basması, siyanöz, iştahsızlık, nefes darlğı, bulantı, kusma, baş ağrısı, bel kemiği ağrısı, plevra ağrısı, bel ve kalça ağrısı. İnfüzyon esnasında bu belirtiler görülürse tedaviye devam edilmemelidir.
Önceden kestirilemeyen bir hızla gelişebilecek aşırı doz sendromunun oluşumuna dikkat edilmelidir.
Bunun belirtileri; sarılık ile birlikte ya da tek başına görülen karaciğer büyümesi, bazı pıhtılaşma faktörlerindeki değişiklik ve azalma, dalak büyümesi, kansızlık, lökopeni, trombositopeni, kanamaya meyilli durumlar, patolojik karaciğer bulgularıdır.


ETKİLEŞİMLER


Aspirin ve dekstran preparatın etkisini arttırabilir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Ayrıca flebit tromboflebit serebral lezyonların koagülasyon problemleri, kateter tatbiki, obstetri, jinekolojik, tromboemboli riski, dijital kan akımını artırma, aneriosklerotik hiperlipideminin önlenmesi, antineoplastiklerin etkinliğinin arttırllması ve Hafif ve orta dereceli vakalarda 3-4x8-10ml/gün dozda, Ağır vakalarda 4-6x4ml/gün dozda uygulanır İdame dozu günde en az 8ml'dir. Vucüt dışı dolaşım gerektiren durumlarda 150-300İÜ/kg hesabıyla uygulanır. Sabahları ilk ve geceleri yapılan son enjeksiyonlar diğer dozlardan daha yüksek olmalıdır.


İlaç Fiyatı 6.87 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* NEVPARIN 25000 IU 1 FLAKON
* LİPARİN-S SPREY JEL 2400 IU /GR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder