18 Şubat 2010 Perşembe

Lizan 5mg 25kapsul

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Anksiyolitik, Trankilizan



Etken Maddesi
Diazepam


LIZAN 5 MG 25 KAPSÜL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir Lizan 2 mg Kapsül 2 mg Diazepam içerir. Bir Lizan 5 mg Kapsül 5 mg Diazepam içerir



ENDİKASYONLARI


Anksiyete hallerinin kısa süreli semptomatik tedavisinde, · Akut alkol yoksunluğunda ortaya çıkan ajitasyon, tremor, delirium tremens ve halusinasyonlarda, kas ve eklemlerdeki enflamasyon veya sekonder travma gibi lokal patolojilere bağlı refleks spazmdan kaynaklanan çizgili kas spazmlarında, serebral felç ve parapleji gibi üst motor nöron hastalıklarına bağlı gelişen spastisitelerde, athetosis ve stiff-man sendromunda endikedir. · Lizan Kapsül konvülsif hastalıkların tedavisinde ilave tedavi olarak da kullanılabilir


KONTRENDİKASYONLARI


Diazepama karşı aşırı duyarlığı olanlarda, 6 aylıktan küçük çocuklarda, akut pulmoner yetmezlik, solunum depresyonu, fobik veya obsessif durumlar ve kronik psikozda kontrendikedir. Akut dar açılı glokomda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Bağımlılık yapabilir. Antasit, karbamazepin, simetidin, santral sinir sistemi depresanları, izoniazid ve rifampinle birlikte kullanılmaz. Hastalar motorlu taşıt vb. araç kullanmamaları hususunda uyarılmalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanmaz. Renal ve hepatik bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Baş ağrısı, görme bulanıklığı, dizanteri ataksi, hipotansiyon ve kemik iliği depresyonu gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


Diazepam tedavisinin aniden kesilmesi barbituratlar ve alkolün neden olduğu yokluk semptomlarına (konvülsiyonlar, tremor, kas ve karın krampları, kusma, terleme) benzer semptomların açığa çıkmasına neden olur. Daha şiddetli yokluk semptomları uzun süre yüksek dozda ilaç kullananlarda görülebilir. Terapötik dozlarda birkaç ay benzodiazepin kullanan ve aniden tedaviyi kesen hastalarda genellikle disfori ve uyku bozuklukları gibi orta şiddette yokluk semptomları gözlenir. Uzun süreli tedavilerde doz yavaş yavaş azaltılarak tedaviye son verilmelidir. Bağımlılığa yatkın kişiler (ilaç bağımlıları ve alkolikler gibi), diazepam veya diğer psikotropik ajanları kullanırken bu ilaçların alışkanlık ve bağımlılık yapıcı etkileri neden ile dikkatle izlenmelidirler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde: Anksiyete tedavisinde semptomların şiddetine göre günde 2-4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Akut alkol yoksunluğunun semptomatik tedavisinde ilk 24 saatte günde 3 veya 4 kez 10 mg, daha sonraki günlerde günde 3 veya 4 kez 5 mg dozunda uygulanır. Çizgili kas spazmının tedavisinde asıl tedaviye ilaveten günde 3 veya 4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Konvulsif hastalıkların tedavisinde asıl tedaviye ilaveten günde 2-4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Yaşlı ve zayıf düşmüş hastalarda başlangıçta günde 1 veya 2 kez 2 - 2,5 mg dozunda tedaviye başlanır. Çocuklarda: 6 aydan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. 6 aydan büyük çocukların tedavisinde en düşük başlangıç dozları tercih edilmeli ve gereğinde aşamalı olarak artırılmalıdır. Çocuklar için önerilen başlangıç dozu günde 3- 4 kez 1- 2,5 mg‘dır. (40-200 mcg/kg )


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* LIZAN 2 MG 25 KAPSÜL


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* DIAZEM 2 MG 25 KAPSÜL
* DIAZEM 10 MG 25 KAPSÜL
* DIAZEM 5 MG 25 KAPSÜL
* NERVIUM 5 MG 50 TABLET
* DIAPAM 10 MG 10 AMPUL TEMS
* DIAZEM 10 MG 10 AMPUL
* DIAZEPAM DESITIN 5 MG 5 REKTAL TÜP
* DIAZEPAM DESITIN REC 10 MG 5 REKTAL TÜP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder