22 Şubat 2010 Pazartesi

Lopermid 2mg 20tablet

» Antidiyareik


Etken Maddesi
Loperamid HCL


LOPERMID 2 MG 20 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her tablet 2 mg. Loperamid HCI, içerir


ENDİKASYONLARI

Lopermid akut nonspesifik ve iltihabi barsak hastalıkları ile ilgili kronik diyarelerin semptomatik tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


LOPERMİD, etken maddesi olan Loperamide aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir. Barsak mukozasında yerleşen toksijenik E.coli, Salmonella, Shigella gibi mikroorganizmaların neden oldukları enfeksiyonlarla birlikte seyreden akut diyarede ve geniş spektrumlu antibiyotiklerin (cephalosporinler, lincomycın yada penicillinler gibi) neden oldukları psödomembranöz kolitte kullanılmaz


UYARILAR & ÖNLEMLER


Diyarede vücut, sıvı ve elektrolit kaybına uğrar, bu nedenle, LOPERMİD tedavisi başladığı zaman, uygulanmakta olan sıvı ve elektrolit tedavisi kesilmemelidir. Barsak hareketlerini azaltan ilaçlar, ülseratif koliti olan kişilerde toksik megakolona yol açabilirler. Bu nedenle, bu gibi hastalarda abdominal gerginlik yada beklenmeyen bazı semptomlar gelişirse LOPERMİD tedavisi kesilir. LOPERMİD kabızlık meydana gelmesinin istenmediği durumlarda, dehidratasyonda ve karaciğer yetmezliklerinde dikkatle kullanılmalıdır. Özellikle küçük çocuklarda, alınan yanıtın değişkenliği nedeniyle azami dikkat gösterilmelidir. Akut diyarede, 48 saat içinde yanıt alınmazsa LOPERMİD tedavisi sürdürülmemelidir. LOPERMİD verilen hastanın ishali birkaç gün içinde durmaz yada hastanın ateşi yükselirse doktora haber verilmelidir. Önerilen doz aşılmamalıdır. Halsizlik veya baş dönmesi yapabileceğinden araç kullananan veya dikkat gerektiren işlerde çalışan hastalar bu konuda uyarılmalıdır. Hamilelerde ve emziren annelerde henüz yeterli klinik araştırması yapılmamış olması nedeniyle kullanılması tavsiye edilmez. LOPERMİD 5 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER

LOPERMİD'in etkilerini, diyarede zaten görülen belirtiler nedeniyle saptamak pek kolay olmaz. Ancak görülen yan etkiler çok ciddi değildir. Ve daha çok kronik diyare tedavisinde ortaya çıkar. En önemli yan etkisi aşırı duyarlık reaksiyonları (deri döküntüleri dahil) olup meydana gelme sıklığına göre şu şekilde sıralamak mümkündür : - Karın ağrısı, şişkinlik ve rahatsızlık - Bulantı, kusma, baş dönmesi - Kabızlık - Yorgunluk hissi - Uyuşukluk ve sersemlik hali - Ağız kuruluğu


ETKİLEŞİMLER

Lopermidin diğer ilaçlarla etkileşime girdiği hakkında belirli, bir bilgi yoktur.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Akut diyarede : Yetişkinlerde iki tablet (4 mg) ile başlanır ve her sulu defekasyondan sonra 1 tablet (2 mg) verilir. Günlük doz 16 mg'ı geçmemelidir. Genellikle ilk 48 saat içinde tedaviye klinik cevap alınır. Akut diyareli çocuklarda : Diyare tedavisinin genellikle mümkün olduğu kadar diyet ile yapılması istenir. LOPERMİD uygulaması zorunlu ise aşağıdaki pozolojiye uyulması tavsiye edilir. Tedavinin ilk 24 saatinde başlangıç dozu olarak : - 5-8 yaş (20-30 kg) arası çocuklarda, günde 2 kez 1 tablet (2mg) verilir. Günlük doz 2 tablet (4 mg)'ı geçmemelidir. - 8-12 yaş (30 kg'dan ağır) arasındaki çocuklara, günde 3 kez 1 tablet (2 mg) verilir. Günlük doz 3 tablet (6 mg)'ı geçmemelidir. Tedavinin ikinci ve daha sonraki günlerinde eğer ishal devam ediyorsa, LOPERMİD yalnız her sulu defekasyondan sonra, vücut ağırlığının her kg'ı için 0.1 mg. hesap edilerek verilir. İdame tedavisinde günlük doz başlangıç tedavisinde uygulanan dozun yarısını aşmamalıdır. İlk 48 saat içinde iyileşme görülmezse LOPERMİD tedavisi durdurulmalıdır. Kronik diyarede : Sadece yetişkinlerde tedaviye 2 tablet (4mg) ile başlanır. Ve her sulu defekasyondan sonra 1 tablet (2 mg) verilir. Günlük doz 16 mg.'ı geçmemelidir. Tedaviye bu dozlarla, semptomlar kontrol altına alınıncaya kadar devam edilir, ve daha sonra hastanın durumuna göre doz azaltılır. Ortalama idame dozu 2-4 tablet (4-8 mg)/gün olup tek yada bölünmüş dozlarda alınabilir. Eğer 10 gün içinde alınan 16 mg'lık dozlarla iyileşme görülmezse, ilacın yeniden verilmeye devam edilmesiyle semptomların artık kaybolmayacağı anlaşılmalıdır. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Hayvanlarda yapılan farmakolojik ve toksikolojik deneyler, insanlarda yüksek doz zehirlenmelerinin kabızlık, santral depresyon ve gastrointestinal tahriş gibi belirtilere yol açacağını göstermiştir. Fazla miktarda LOPERMİD alınmasından hemen sonra hastaya aktif kömür bulamacı içirilmesi etken maddenin kana geçmesini çok yüksek oranda önler. Hasta, yüksek dozda LOPERMİD aldıktan hemen sonra kusarsa, 100 gram aktif kömür bulamaç haline getirilir ve hastaya içirilir. Eğer hastanın kusturulması mümkün olmazsa, mide yıkanır ve aynı miktarda aktif kömür sonda ile verilir. Yüksek doz zehirlenmelerinde hasta en az 24 saat santral depresyon belirtilerinin izlenebilmesi amacıyla, kontrol altında bulundurulur. Çocukların bu etkilere karşı daha duyarlı oldukları unutulmamalıdır. Depresyon hali gelişirse naloksan uygulanabilir ve hastanın ilaca yanıtı 24 saat izlenir.


İlaç Fiyatı 1.75 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder