5 Şubat 2010 Cuma

Kytril 1mg 10tablet

» Selektif 5HT-3 reseptör antagonisti, antiemetik


Etken Maddesi
Granisetron


KYTRIL 3 MG 5 AMP


İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir film tablet, 1 mg granisetrona eşdeğer granisetron hidroklorür içerir.
Diğer madde: Titanyum dioksit (E171)


ENDİKASYONLARI


Kytril, sitostatik tedaviye (radyoterapi veya kemoterapi) bağlı olarak ortaya çıkan akut ve gecikmiş bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.



KONTRENDİKASYONLARI


Granisetron veya diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kullanımı kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kytril barsak hareketlerini azaltabileceğinden, subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar, Kytril uygulamasını takiben izlenmelidir.
Araç ve Makine Kullanımı Üzerine Etkisi


Yapılan çalışmalarda, Kytril’in araç ve makine kullanımı üzerine etkisini gösteren hiçbir veri bulunmamaktadır.
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı
Gebelik kategorisi: B
Yapılan deneysel çalışmalarda, üreme performansı, verimlilik veya peri- ve postnatal gelişime karşı hiçbir istenmeyen etki ve teratojenik etki görülmemiştir. Gebe kadınlarda yapılmış çalışma yoktur ve Kytril’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Kytril hamilelik veya emzirme sırasında, anneye sağlayacağı faydalar fetusa veya emzikli bebeğe vereceği potansiyel riski karşıladığı takdirde kullanılmalıdır


YAN ETKİLER


Kytril yapılan çalışmalarda iyi tolere edilmiştir. Bu sınıfın diğer ilaçları ile de olduğu gibi, baş ağrısı ve kabızlık bildirilmiştir. Nadir vakalarda deri döküntüleri ve anaflaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir.
karaciğer transaminazlarında artışlar karşılaştırılabilir tedaviler alan hastalarla benzer sıklıkta görülmüştür.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞİMLER



Sağlıklı deneklerde yapılan araştırmalarda, Kytril ile simetidin veya lorazepam arasında herhangi bir etkileşimin bulunduğu görülmedi. Klinik araştırmalarda ilaç etkileşimleriyle ilgili hiçbir bulgu elde edilmemiştir.
Fenobarbital ile hepatik enzim indüksiyonu, Kytril’in total plazma klerensinde yaklaşık dörtte birlik bir artışa neden olur. Yapılan mikrozomal çalışmalarda, ketakonazol Kytril’in halka oksidasyonunu inhibe etmiştir. Ancak, granisetron pK/pD’i ile ilişkili olmadığından, bu değişikliklerin klinik olarak öneminin olmadığına inanılmaktadır.
Kytril, sıklıkla antiemetik tedavilerde reçete edilen benzodiazepinler, nöroleptikler ve antiülser ilaçlar ile birlikte güvenle kullanılmaktadır. Ek olarak, Kytril emetojenik kanser kemoterapileri ile hiçbir ilaç etkileşimi göstermemiştir. Kytril yaygın olarak kullanılan anestezik ve analjezik ajanlarla güvenle kullanılmaktadır. İlave olarak, Kytril sitokrom P450 alt grubunun aktivitesini değiştirmez.




DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma
- Yetişkinler: Kemoterapiyi takiben günde iki kez bir tablet (1 mg) veya 2 mg günde bir kez bir haftaya kadar kullanılır. Başlangıç Kytril dozu terapiye başlamadan bir saat içinde alınmalıdır.
Radyoterapiye Bağlı Bulantı ve Kusma
- Yetişkinler: Radyoterapiyi takiben günde bir kez 2 mg. Başlangıç Kytril dozu terapiye başlamadan bir saat içinde alınmalıdır.
Çocuklar: Çocuklarda radyoterapi kaynaklı bulantı ve kusmaların önlenmesi ve tedavisinde Kytril kullanımını önermek için yeterli bilgi bulunmamaktadır.
Özel Doz Talimatları



Yaşlılar: Doz ayarlaması gerekmez.
Böbrek yetersizliği: Doz ayarlaması gerekmez.
Karaciğer yetersizliği: Doz ayarlaması gerekmez.
Doz Aşımı
Kytril için spesifik bir antidot yoktur. Doz aşımında semptomatik tedavi uygulanmalıdır. 38.5 mg’a kadar aşırı dozda granisetron hidroklorürün tek bir enjeksiyon şeklinde uygulanması semptomsuz veya yalnızca hafif bir baş ağrısı ile bildirilmiştir.
Saklama Koşulu


30oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.


İlaç Fiyatı 197.46 TL


Reçeteli Verilir



PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KYTRİL 1 MG 10 TABLET
* KYTRIL 3 MG 5 AMP
* KYTRIL 3 MG 1 AMP
* KYTRİL 200 MCG
* KYTRİL ROCHE 2 MG 5 FİLM TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* SETRON 3 MG/ 3 ML 1 AMPUL
* SETRON 1 MG 10 FİLM TABLET
* SETRON 3 MG/ 3 ML 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder