4 Şubat 2010 Perşembe

Kwelleda 120 ml şampuan

» Pedinkülosit


Etken Maddesi
Permetrin


KWELLADA % 1 120 ML ŞAMPUAN

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Aktif madde olarak %1 oranında Permetrin ayrıca propilen glikol, stearalkonyum klorür, izopropil alkol içerir.


ENDİKASYOLARI


Kwellada Cream Rinse %1, pediculus capitis (baş biti) enfestasyonlarının tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Permetrin’e karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen kişilerde kullanımı kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kwellada Cream Rinse %1 haricen kullanılır. Uygulama sırasında yanlışlıkla göze teması halinde, gözler hemen bol su ile yıkanmalıdır. Gebelikte kullanım: Hamilelik döneminde açıkça gerekli olduğu takdirde kullanılabilir. Süt verme döneminde kullanım: Permetrin’in anne sütünden salgılandığı bilinmemesine rağmen, ilaç kullanımına bu dönemde ara verilmesi uygundur. Çocuklarda kullanımı : 6 aylık ve daha büyük çocuklarda güvenle kullanılabilir. 6 aylıktan küçük çocuklar doktor tavsiyesi ile tedavi edilmelidir. Ailede bir enfestasyon görüldüğünde, tüm aile bireylerinin koruyucu olarak ilacı kullanmaları önerilir.


YAN ETKİLER


Permetrin genellikle iyi tolere edilen düşük deri reaksiyonu potansiyeline sahip bir maddedir. Nadir olarak rash, eritem ve saçlı derinin irritasyonu görülebilir. Ancak bu belirtiler enfestasyona bağlı olarak da ortaya çıktığından, altta yatan sebebin hangisine ait olduğu ayırt edilemez.


ETKİLEŞİMLER


Gaviscon tetrasiklin grubu antibiyotiklerin emilimini ve aktivitesini azaltabilir. Bu nedenle bu tür ilaçlarla Gaviscon’un alınması arasında en az 1 saatlik ara bulunması gerekir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde erişkinler ve 6 aylıktan büyük çocuklarda; * Kullanmadan evvel şişeyi iyice çalkalayınız. * Kwellada’yı kullanmadan evvel saçınızı şampuan ile yıkayınız. * Duruladıktan sonra saçlar nemli kalacak şekilde kurulayınız * Saçı ve saçlı deriyi kaplamaya yeterli miktarda Kwellada Cream rinse uygulayınız: Uzunluğu omuza kadar olan saçlarda 60 ml.’lik 1 kutu, daha uzun saçlar için ise 2 kutu 60 ml.’lik veya 1 kutu 120 ml.’lik Kwellada Cream rinse yeterli olur. * Uygulamadan sonra ilacın etki etmesi için10 dakika bekleyiniz * Daha sonra su ile saçınızı iyice yıkayıp durulayınız * Ölü bit ve yumurtalarının temizlenmesi gerekli değildir. Kozmetik açıdan iyi görünmesi amacıyla saçınızı sık bir tarak kullanılarak ölü bit ve yumurtalarından temizleyebilirsiniz Tek bir tedavi ile bitlenme vakalarının % 97-99’u iyileşir. Gerekirse 7-10 gün sonra uygulama tekrarlanabilir.HARİCEN KULLANILIR. DOZ AŞIMI : Sık ve fazla miktarda uygulanması durumunda en çok karşılaşılan durum hipersensivite tipi reaksiyonlardır. Bu durumda semptomatik tedavi yapılır. Yanlışlıkla çocuklar tarafından ağızdan alınması durumunda, 2 saat içinde gastrik lavaj (mide yıkaması) uygulanmalıdır. Ayrıca içinde isopropanol alkol olduğundan alkol intoksikasyonuna yönelik tedavi yapılmalıdır.


İlaç Fiyatı 9.63 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KWELLADA 60 ML SAÇ KREMİ
* KWELLADA 60 ML ŞAMPUAN
* KWELLADA 120 ML SAÇ KREMİ
* KWELLADA 120 ML LOSYON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* NIKSEN 150 ML ŞAMPUAN
* ZALVOR TIBBİ SAÇ KREMİ 59 ML
* ANTİ SKAB KREM % 5 30 GR KREM
* ANTİ SKAB % 5 120 ML LOSYON
* ZALVOR %5 30 GR DERİ KREMİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder