2 Şubat 2010 Salı

kontil 250mg 6tablet

» Antihelmentik


Etken Maddesi
Pyrantel Pamoat


KONTİL 250 MG 6 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


250mgPirantel pamoatÇiğneme tableti250mgPirantel pamoatSüspansiyon


ENDİKASYONLARI


Aşağıda belirtilen gastrointestinal parazitlerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir. - Ascaris lumbricoides (solucan) - Enterobius vermicularis (kıl kurdu) - Ancylostoma duodenale (kancalı solucan) - Necator americanus (kancalı solucan) - Trichostrongylus colubriformis ve orientalis


KONTRENDİKASYONLARI


Pirantel pamoat'a karşı aşırı duyarlı olanlarda gebelerde ve bir yaşına kadar olan çocuklarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Önceden karaciğer fonksiyon bozukluğu bulunanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Hastaların küçük bir kısmında geçici olarak minör SGOT yükselmeleri bildirilmiştir. Gebelerde Kullanımı: Kontil'in gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışmalar bulunmadığından, gebelik süresince kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Gebelerde kullanımı hekim kontrolünde olmalıdır. Çocuklarda Kullanımı: 2 yaşından ufak çocuklarda pirantel pamoat'la sınırlı tecrübeye sahip olunduğundan ancak potansiyel yararları, muhtemel risklerine ağır bastığı durumlarda kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Kontil Süspansiyon iyi tolere edilmekle beraber bazen deri kızartıları, bulantı, kusma, mide ağrısı, ishal, baş ağrısı, baş dönmesi ve ateş yükselmesine neden olabilir.


ETKİLEŞMELER


Pirantel pamoat ile piperazin'in karşılıklı antagonist olabilme olasılığı nedeniyle ikisi bir arada kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Enterobius vermicularis, Ascaris lumbricoides, Ancylostoma duodenale, Necator americanus, Trichostrongylus colubriformis ve orientalis enfeksiyonlarının tedavisinde tavsiye edilen doz 10 mg/kg'dır (maksimal doz 1 g). Tek doz olarak uygulanır. Bu endikasyonlarda kullanılması gereken dozaj aşağıdaki gibidir: Erişkinlerde: 75 kiloyu aşanlarda 4 ölçek (20 ml), 75 kiloya kadar olanlarda 3 ölçek (15 ml) Çocuklarda: 6-12 yaşında (22-41 kg) olanlarda 2 ölçek (10 ml), 2-6 yaşında (12-22 kg) olanlarda 1 ölçek (5 ml), 6 ay -2 yaşında (12 kg'dan az) olanlarda ½ ölçek (2,5 ml) verilir. Necator americanus'un şiddetli enfeksiyonlarında doz 20 mg/kg'a kadar arttırılabilir. 20 mg/kg birbirini takip eden iki gün tek dozda, ya da birbirini takip eden 3 gün 10 mg/kg tek doz olarak tatbik edilir. Tek başına ascaris lumbricoides enfeksiyonlarına bağlı durumlarda 5 mg/kg uygulanabilir. Tedavi dozu 1 g'ı (4 ölçeği) aşmamalıdır. Kontil Süspansiyon günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da süt veya meyve suları ile alınabilir. Müshile gerek yoktur. Oksiyüriaziste, paraziti kesin şekilde ortadan kaldırmak için ailesel tedavi önerilmesi uygundur.Ayrıca, bir otoreenfestasyonu önlemek için ilk dozdan 2-3 hafta sonra ikinci bir doz uygulanmalıdır.


İlaç Fiyatı 2.14 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KONTİL 5 ML 250 MG 15 ML SÜSPANSİYON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PIRANTRIN 5 ML 250MG 20 ML SÜSPANSİYON
* PIRANTEL 5 ML 250 MG 10 ML SÜSPANSİYON
* PIRANTEL 250 MG 6 ÇİĞNEME TABLETİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder