3 Şubat 2010 Çarşamba

Kuilil 40film tablet

» Analjezik, Miyorulaksan


Etken Maddesi
Fenprobamat + Paracetamol


KUİLİL 40 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


200mgParasetamolDraje200mgFenprobamatDraje


ENDİKASYONLARI


Ağrılı kramp, eklem romatizması ile birlikte görülen kas ağrıları, lumbago, miyozit, servikal ve lumber diskopati ve spondilartroz ağrıları, siatalji, sırt ve boyun kaslarının ağrıları, tortikoliz ve travmada endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelerde, laktasyonda ve myastenia graviste kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Renal ve hepatik yetersizliğinde kullanılmaz. Hafif uyku hali yapabileceğinden dolayı motorlu araç vb. kullananlar ve yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır. Alkol ve trankilizanlarla birlikte kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Kuilil'e toleransı iyidir. Fenprobamat'a bağlı olarak nadiren uyuklama, yorgunluk, halsizlik, parestezi yapabilir. Ayrıca nadiren bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, ansiyete, baş dönmesi, ataksi ve görme bozukluğu gibi yan etkiler görülür.
ETKİLEŞİMLER


Karaciğer enzimlerinin sentezini arttıran ilaçlar, parasetamol ile birlikte kullanılmamalıdır. Karaciğer hasarına bağlı olarak parasetamol'ün toksik metabolitleri artar. Alkol ile birlikte kullanılmamalıdır. Oral antikoagülanlarla birlikte uzun süre kullanılması sakıncalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


3x2 draje/gün dozda yemeklerden sonra kullanılır. Gerektiğinde 4x2 drajeye çıkılabilir, İdame doz çocuk ve yaşlı dozu 3x1 draje/gün'dür.


İlaç Fiyatı 3.82 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder