3 Şubat 2010 Çarşamba

Kromolin 100mg 60 kapsül

» Antihistaminik, Bronkodilatör


FORMÜLÜ


20mgKromolin sodyumKompoze kapsül
%2Kromolin sodyumGöz damlası---İsoprenalin sülfatBurun spreyi---İsoprenalin sülfat
Göz damlası0.1mgİsoprenalin sülfatKompoze kapsül
100mgKromolin sodyumOral kapsül---İsoprenalin sülfatSimple kapsül
1mgKromolin sodyumBurun spreyi
20mgKromolin sodyumSimple kapsül---İsoprenalin sülfatOral kapsül


ENDİKASYONLARI


Farmasötik şekle ve içerdiği etken maddeye göre; Allerjik keratokonjonktivit, allerjik rinit, allerjik ve enfeksiyöz bronşitlerde, atopik dermatit, besin allerjisi, bronşiyal astım, saman nezlesi, ülseratif kolit, vazomotor rinit, vernal keratit, vernal kerato-konjonktivitte endikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Geçmişinde penisilin ve/veya birçok allerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde penisilin kullanımına bağlı bazen fatal aşırı duyarlılık reaksiyonları oluşabilir. Bu reaksiyonlar parenteral uygulamada daha belirgindir. Sefalosporinlere şiddetli reaksiyon gösteren hastalar penisilinlere karşı da duyarlı olabilirler. Bu gibi hastalarda kullanılırken dikkatli bir araştırma yapılmalı ve hastaların bu ilaçlara karşı allerji hikayelerinin olup olmadığı tespit edilmelidir. Alerjik reaksiyon görüldüğünde penisilin tedavisi kesilerek, bu durumlarda genellikle kullanılan adrenalin, antihistaminikler ve kortikosteroidler ile uygun tedaviye başlanmalıdır. Anafilaktoid reaksiyonlar bu maddelerin ve adrenalinin acilen kullanımını gerektirir. Aynı zamanda hava yolunun açık tutulması sağlanmalı ve gerektiğinde entübasyon uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde hematopoetik sistem, böbrek ve karaciğer fonksiyonları belirli aralıklarla izlenmelidir. Tedavi süresince mikotik ya da bakteriyel süperenfeksiyonlar gelişebilir; bu gibi durumlarda penisilin tedavisi durdurulmalı ve süperenfeksiyona yol açan mikroorganizmalara etkili ajanların kullanılmasına başlanmalıdır. Streptokok enfeksiyonlarında tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir. Yüksek dozda (10 milyon İ.Ü.'nın üzerinde) intravenöz uygulamalarda ilaç çok yavaş olarak uygulanmalıdır. Çünkü içerdiği potasyumdan dolayı elektrolit dengesizliklerine neden olabilir. Hamilelikte Kullanımı: Benzilpenisilin potasyumun hamilelerde kullanım emniyeti kanıtlanmamıştır. Bu yüzden kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Emziren Annelerde Kullanımı: Benzilpenisilin potasyum anne sütüne geçer, bu nedenle emzirenlerde kullanıldığında bu özelliği göz önünde bulundurulmalıdır. Pediatrik Kullanımı: Penisilinler başlıca böbrek yoluyla değişmeden itrah edilir. Böbrek fonksiyonları tam gelişmemiş olan yenidoğanlarda ve bebeklerde itrahı gecikebileceğinden uygulamada dikkatli olunmalı sistem fonksiyonları sıklıkla değerlendirilmelidir.


ETKİLEŞİMLER


Eritromisin, tetrasiklin gibi bakteriostatik antibiyotikler penisilinlerin bakterisid etkisini azaltabilir. Probenesid penisilinlerin renal tübüler sekresyonunu bloke eder. Bu yüzden beraber uygulanmaları durumlarında penisilinlerin kan düzeylerinin yükselmesine ve vücutta kalış sürelerinin uzamasına yol açar.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Kapsül: 1-4 kapsül/gün dozda kullanılır, gerektiğinde günde 6-8 kapsüle kadar çıkılabilir. Damla Sprey: Günde bir kaç kez soluk alma sırasında veya sonuna doğru püskürtülür veya damlatılır. Kromolin oral kapsül; yemeklerden 20-25 dakika önce 2 kapsül, günde 4 defa soluk alma sırasında veya sonuna doğru püskürtülerek kullanılır. Profilaktik amaçla yemekten önce 2 kapsül yeterlidir. İnhalasyon aerosolü: Erişkinlerde 1 defada 2 doz, günde 4x2mg doz, ciddi vakalarda 6 veya 3x2mg kullanılır. Koroner yetmezlik, hipertansiyon, hipertiroidizm, diabetes mellitus, astım ve sempatomimetik aminlere aşırı duyarlılarda kullanılmaz. Kompoze kapsül adrenalin, MAO inhibitörleri, trisiklik antidepresan, kloroform, siklopropan, halotan ve diğer halojenli anesteziklerle birlikte kullanılmaz. İsoprenalin, hastaların tükrük ve balgamlarını pembe veya kırmızı renge boyayabilir. . Kapsül 20mg-Kompoze kapsül: 30 kapsüllük ambalajlarda. Burun spreyi: 20 ml'lik ambalajlarda. Göz damlası 5 ml'lik damlallklı şişelerde. Kapsül 100mg: 50 kapsüllük ambalajlarda. İnhalasyon aerosolü: 12.5ml'lik 200 dozluk tüplerde.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KROMOLİN 1 KOMPOZE KAPSÜL
* KROMOLİN 20 ML SPREY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder