2 Şubat 2010 Salı

Konyne 80

» Antihemofilik

FORMÜLÜ

25İÜ/mlFaktör ixSerum

ENDİKASYONLARI

1-Hemofili B (Christmas Hastalığı); kanama episodu olmuş veya kanamaya yatkın ve de faktör IX yetmezliği olduğu gösterilmiş çocuk veya erişkin kişiler. Herhangi bir trauma olmadan dahi spontan kanamalara oluşabilir.
2- Kumarin antikoagülana bağlı oluşmuş kanamaların geri çevrilmesinde; çok kısa sürede geri çevrilmeye ihtiyaç duyulduğu durumlarda (acil cerrahi girişim öncesi, trauma vb. acil durumlarda), ilk planda tedavi olarak taze donmuş plazma verilmesi düşünülmeli, Konyne 80 uygulanması ise ikincil planda, ve hayatı tehdit eden durumlarda hepatit bulaştırabilme riski de düşünülerek uygulanmalıdır.
3- Kanması olup da faktör VIII'e karşı inhibitör mevcut olan hemofili A (faktör VIII yetmezliği) hastalarının kanama tedavisinde.

KONTRENDİKASYONLARI

Bilinen herhangi bir kontrendikasyonu yoktur.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Trombozis gelişme riskini arttırabileceğinden Konyne 80 ile beraber Epilson- amino kaproik asit verilmemelidir. Postoperatif denemde veya karaciğer hastalığı olduğu bilinen hastalarda Konyne 80 uygulaması sırasında intravasküler koagülasyon ve trombozis gelişmesi olasılığına karşı hasta yakından izlenmelidir. Trombohemorajik bozukluk oluşması durumunda, uygulama dozu azaltılmalı, ve heparin ile tedavi düşünülmelidir. bu ürün heparin içermiyor ise de, ürünün mililitresinde 2-5 IU konsantrasyonunda heparin ile sulandırılmasının trombozis gelişme riskini azaltabileceği bildirilmektedir. Uzun süre Konyne 80 kullanan hastalar devamlı olarak hiç olmazsa faktör II, IX, ve X düzeyleri açısından izlenmelidir.

YAN ETKİLER

Konyne 80'in hızlı infüzyonu yapılan bazı hastalarda geçici olarak üşüme, ateş, baş ağrısı, yüz kızarması ceya karıncalanma görülebilir.

ETKİLEŞİMLER

Kalsiyum antagonistleri ile birlikte kullanılmamalıdır.Allopurinolle birlikte kullanımlarda kan tablosu düzenli olarak kontrol edilmelidir.Analjezik ve nonsteroid antienflamatuarlar enalapril'in kan basınıcını düşürücü etkisini azaltabilir

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hemostazi normal hale getirebilmek için gerekli Konyne 80 miktarı, hastaya vede koşullar bağlıdır. En az %20'lik plazma düzeyi sağlanana kadar ve hemostaz oluşturulana kadarKonyne 80 İnfüzyonu yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder