28 Nisan 2010 Çarşamba

oceral % 1 20 ml sprey

» Antimikotik



Etken Maddesi
Oksikonazol


OCERAL %1 20 ML SPREY

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Oxiconazole, %1


ENDİKASYONLARI


Saçlı veya saçsız derinin bütün bölgelerinde, dermatofitlerin, mayaların, mayamsı mantarların ve küf mantarlarının sebep olduğu bütün mikozlarda, ayrıca mantarların ve bakterilerin yol açtığı mikst enfeksiyonlarda endikedir. 'OCERAL' eritrazma etkeni olan Corynebacterium minutissimum üzerine de etkilidir. Ekstremitelerde, gövdede, başın saçlı derisinde, genital bölgelerde ve deri kıvrımlarındaki yerleşmiş bütün mantar enfeksiyonları bu etkin ilacın kullanım alanı içine girmektedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelerde kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Göze ve mukozaya sürülmez. Uzun süreli kullanımlarda sistemik etkiler ortaya çıkabilir. Midazol türevlerine duyarlı hastalarda kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Hafif yanma hissi veya kaşıntı gibi yan etkilere neden olur.


ETKİLEŞMELER


Bildirilmemiştir


DOZU % KULLANIM ŞEKLİ


'OCERAL' krem veya solüsyon günde bir kere ve tercihan akşamları enfeksiyonunun bulunduğu bölgeye uygulanır, daha sonra krem parmaklarla hafifçe ovularak yayılır. Tedavi süresi vakaların gösterdiği özelliklere bağlı olarak değişebilir. Oceral ile tedaviye başlandıktan hemen birkaç gün sonra semptomların gittikçe azalması ya da tamamen kaybolmasına rağmen tedavi süresi genelde üç haftadan kısa olmamalıdır. Enfeksiyonun nüks etmesini önlemek için belirtilerin kaybolmasından sonra en azından bir hafta daha Oceral tedavisine devam edilmesi gereklidir.


İlaç Fiyatı 16.04 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OCERAL % 1 10 GR KREM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder