14 Nisan 2010 Çarşamba

novesin % 4 10 ml solüsyon

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Lokal Anestezik


Etken Maddesi
Oksibuprokain HCL


NOVESIN %04 10 ML SOLÜSYON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Oxybuprocaine HCl,%0.4 içerir.


ENDİKASYONLARI


Kornea ve konjonktivanın yüzey anestezisi için;- Yüzeydeki ve derine batmış yabancı cisimlerin çıkarılmasında,- Tonometri, gonioskopi ve diğer tanı yöntemlerinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Etkin madde benoksinat hidroklorüre aşırı duyarlığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lokal anesteziklerin kontrolsüz kullanımı düşük dozlarda dahi kısa sürede kornea epiteline zarar verebilir. Bu yüzden ilaç yanlız doktor tarafından uygulanmalıdır. Eğer ağrı devam ederse hastaya sistemik bir ağrı kesici verilmelidir.
Psödokolinesteraz noksanlığı, myasthenia, gravis, hipotansiyon, kalp yetmezliği veya ritm bozuklukları ve epilepsi hastalarında dikkatle kullanılmalıdır.
Tek bir uygulama dahi kornea epiteline yüzeysel lezyonlara yol açabilir. Özellikle uzun süreli kullanımlarda ve tekrarlanan dozlarda epitel hasarı artabilir ve iyileşmede yavaşlama ile total erezyonu ciddi toksik reaksiyonları ve stromal infiltasyon görülebilir.
Hamilelik ve emzirme : Gebelik ilacın emniyetle kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Bundan dolayı ilaç, hamilelerde sadece doktor tarafından gerekli görülürse kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


İlaç uygun şekilde kullanıldığında iyi tolere edilir. Göz kapağı ve konjonktivanın alerjik reaksiyonları, korneal epitel lezyonları, korneal erezyon, nükseden korneal erezyon, korneanın stromal infiltrasyonu, katarakt, göziçi basıncında artış görülebilir. Uygulamadan sonra başlangıçta oluşan hafif yanma hissi çabuk kaybolur. İzole olgularda geçici hiperemi ve alerjik reaksiyon gözlenmiştir. Sistemik absorbsiyona bağlı olarak nadiren; alerjik reaksiyonlar, anaflaktik şok, senkop görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Süksinil kolin ve diğer sempatomimetiklerin etkilerini potansiyelize eder. Sülfonamid ve beta-blokerlerin etkilerini azaltır.Tanı metodlarıyle etkileşimi: benoksinatın bakteriyostatik aktivitesine bağlı olarak, ilaç bakteriyolojik temizlemeden önce uygulanmamalıdır. İlaç koruyucu olarak klorheksidin asetat içerdiği için floresein çözeltisi ile geçimsizdir; çökelti oluşumu gözlenir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde;- Kornea ve konjonktiva yüzeyinin anestezisinde; 5 dk içinde 3 defa 1 damla,- Tonometri, gonioskopi v.s. için; 1-2 damla 60 saniye sonra yeterli anestezi sağlar.


İlaç Fiyatı 7.28 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* BENOXINATE 4,5 MG 10 ML OFT.SOLÜSYON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder