28 Nisan 2010 Çarşamba

nutrizym 20 tablet

» Gastrointestinal motilite düzenleyicisi


FORMÜLÜ


30mgFel tauriDraje50mgBromlinDraje400mgPankreatinDraje


ENDİKASYONLARI


Pankreasın fibrokistik hastalıkları, kronik pankreatit ve diğer pankreatik enzim eksikliklerinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


FEL TAURİ İhtiva etmesi sebabiyle ilaç karaciğer fonksiyonunun ciddi bozukluğu olanlarda, safra yollları tıkanmalarında, safra kesesi ampiyeminde, karaciğer komasında kullanılmamalıdır. İçindeki maddelerden herhangi birine aşırı hassasiyeti olduğu bilinenlerde de kullanılmaz.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Antiagülan tedavisi gören kimselerde dikkatle kullanılmalıdır.
Gebelik ve emzirmede kullanımı ile ilgili yeterli çalışma olmadığından diğer bütün ilaçlarda olduğu gibi bu durumlarda fayda-risk oranı gözönünde tutularak zaruret varsa kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


İçerdiği bromelinden dolayı bulantı, kusma, diyare, menoraji ve deri reaksiyonları gibi aşırı duyarlık reaksiyonları görülebilir. Çok yüksek dozda kullanılması hiperürikozüri ve hiperürisemi yapabilir.


ETKİLEŞMELER


Antasit ve histamin h2 reseptör antagonistleri aşırı mide asideditesini normalleştirerek buna bağlı olabilen enzim inaktivasyonunu azaltabilirler


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir tavsiye yoksa yemekler esnasında veya yemekten hemen sonra 1 tablet alınır. Bazı hastalıklarda doktor tarafından tavsiye edildiği takdirde daha fazla sayıda tablet emniyetle alınabilir. Nutrizym'e toleransın iyi olması uzun süreli kullanılmasını mümkün kılar. Drajeler biraz su ile bütün olarak alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder