2 Nisan 2010 Cuma

Norlevo 750 mcg 2 tablet

» Sadece Progestin İçerenler



Etken Maddesi
Levonorgestrel


NORLEVO 750 MCG 2 TABLET

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her bir tablet etken madde olarak 750 mcg levonorgestrel içerir.


ENDİKASYONLARI


Beklenmeyen cinsel ilişkilerin ardından veya kontraseptif metodun etki göstermemesinin beklendiği durumlarda 72 saat içinde kullanılır. - Kondom yırtılması - Oral kontraseptifin unutulması - Spiralin çıkarılması - Diaframın yerinden çıkması - Koitus interruptus metodunun hatalı uygulanması - Isı ölçüm yöntemiyle yapılan korunmalarda fertil döneme rastlayan ilişkiler - Tecavüz


KONTRENDİKASYONLARI


Aktif madde olan levonorgestrel’e veya yardımcı maddelere hipersensitivite gösteren kişilerde kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER
Dış gebelik riski olan hastalara (önceden salpenjit veya ektopik gebelik geçirenler) önerilmez. Ektopik gebelik implantasyonunu ne ölçüde engellediğine dair bilgi yoktur. Bu nedenle kanamanın meydana gelmesi ektopik gebeliğin olmayışı olarak algılanmamalıdır. Ağır hepatik yetmezlikte önerilmez. Crohn hastalığı gibi ağır malabsorbsiyon sendromları etkinliğini azaltabilir. Hasta tabletin alınmasından sonra 3 saat içinde kusarsa hemen yeni bir tablet alması önerilir. Norlevo alınımından sonra menstruel periyodlar genellikle normal miktarda ve beklenen zamandadır. Bazen birkaç gün önce veya sonra olabilir. İlk ilaçsız periyotta hasta adet görmezse gebelik olasılığı ekarte edilmelidir. Aynı siklus içinde tekrarlanması önerilmez çünkü bu hem hastaya yüksek dozda hormon yüklemekte hem de siklus düzeninde ağır bozukluk meydana getirebilmektedir. Bir siklus içinde bu metodu tekrarlayan hastalara diğer doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verilmelidir. Bu yöntemin uygulanması cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerin yerini tutamaz. Gebelik ve Laktasyonda Kullanımı Gebelik Kategorisi X' dir. Önceden oluşmuş gebeliklerde endike değildir ve olan gebeliği ortadan kaldırmaz. Epidemiyolojik çalışmalar fetus üzerine progestinlerin advers etkisini göstermemiştir. Anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle tablet alımından önce emzirme ve her tablet alımından sonraki sütü bebeğe vermemek önerilmektedir. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi Araç ve makina kullanmaya etkisi bildirilmemiştir.


YAN ETKİLER


sık görülen istenmeyen etkiler; bulantı, karın ağrısı, başağrısı, halsizlik, baş dönmesidir. Kusma %6’dan az oranda bildirilmiştir. Bu etkiler genellikle ikinci Norlevo tabletinin alınmasından 48 saat sonra kaybolur. Meme hassasiyeti, damla halinde veya düzensiz kanama bildirilmiş olup gelecek periyoda kadar sürebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Levonorgestrel metabolizması karaciğer enzimlerini indükleyen diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında (fenobarbital, fenitoin, primidon, karbamazepin, rifabutin, rifampisin, griseofulvin, ritonavir) artar. Bu ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkinliği azalır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Gerekli doz iki tablettir. Birinci tablet korunulmamış ilişkiden sonra mümkün olan en kısa zamanda mümkünse 12 saat içinde ve 72 saati geçmeyen bir sürede alınmalıdır. İkinci tablet 12 ile 24 saat arasında alınmalıdır. DOZ AŞIMI Yüksek doz alınımını takiben ciddi etkiler bildirilmemiştir. Bulantı ve çekilme kanaması görülebilir.


İlaç Fiyatı 15.69 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* MİRENA RAHİM İÇİ SİSTEM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder