28 Nisan 2010 Çarşamba

nutra tat 20 mg 100 komp tablet

» Yapay tatlandırıcı

FORMÜLÜ

Beher tablet 20 mg Aspartam ihtiva eder.

ENDİKASYONLARI

Pişirilmeyen ve soğuk olarak tüketilen besin ve içeceklerin tatlandırılmasında endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

NUTRA-TAT tablet fenil alanin içerdiğinden fenilketonürisi bulunan kişilerde, bebeklerde ve hamilelerde kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Uzun süreli kaynama sırasında, aspartam diketopiperazine dönüştüğünden, NUTRA-TAT Tablet’inin tatlandırma kapasitesi kaybolur. Bu nedenle fırında pişirilen gıdalarda da kullanılmamalıdır. Sodyum glütamat ile aspartik asit aditif sinir uyarıcı etki gösterdiklerinden, diyetlerinde gramla ölçülen miktarda sodyum glütamat alan çocukların besinlerine NUTRA-TAT Tablet eklenmemelidir. NUTRA-TAT tablet ağızda acılık bırakmaz, sakarin ihtiva etmez. İyice karıştırılmalıdır.

YAN ETKİLER

Nadir olarak dışkı kıvamında değişme, adet periyodunda farklılık kaydedilmiştir

ETKİLEŞMELER

Eğer yüksek tansiyondan veya depresyondan dolayõ reçetelenmiş bir ilaç kullanılıyorsa, doktora danışmadan Nurofen Cold & Flu Tablet kullanılmamalıdır. Nurofen Cold & Flu Tablet, diğer ağrı kesici ilaçlar ile birlikte alınmamalıdır. Ayrıca, diğer ibuprofen içeren ilaçlar ile birlikte de kullanılmamalıdır. Nurofen Cold & Flu tablet, MAOI'leri ile birlikte alınmamalıdır. MAOI'leri kullananlar, ilacı kestikten sonra 2 hafta beklemelidirler.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Maksimum doz diabetiklerde ve şekersiz rejimlerde günde kg başına 40 mg Aspartam yani 2 NUTRA-TAT Tablet’tir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder