14 Nisan 2010 Çarşamba

novaldon 20 tablet

» Analjezik, Antipiretik

Paracetamol,500 mg; Caffeine,30 mg

ENDİKASYONLARI

Baş ağrıları migren, diş ağrıları ve diş çekimi sonrası ağrılar, soğuk algınlığı ve gripal enfeksiyonlara bağlı ağrılar ve ateş yükselmeleri orta kulak, sinüzit tonsilit bronşit gibi ağrılı ve ateşli hastalıklarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılır. Adele mafsal ve romatizmal ağrılar, nevralji nevrit lumbago ağrıları,travma ve cerrahi müdahale sonrası ağrılar, adet sancı ve ağrılarında kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

İleri derecede böbrek ve karaciğer harabiyeti olanlarda ve içeriğinde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER

Novaldon uzun süre ve yüksek dozlarda kullanılmamalıdır. Kronik alkoliklerde karaciğer toksisite riski artar. 5 günden uzun süren ağrılarda 39.5 C den fazla, 3 günden daha uzun süren ve tekrarlayan ateş vakalarında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

YAN ETKİLER

İlacın içerdiği maddelerden herhangi birine hassasiyeti olanlarda gastrointestinal bozuklukla, ciltte döküntüler anemi görülebilir. Uzun süre ve yüksek dozda kullanıldığında karaciğer böbreklerde harabiyete yol açabilir. İlaç kesildiğinde bu etkiler ortadan kalkar.

ETKİLEŞMELER

Barbitüratlar, antikolinerjik ilaçlar, antiapileptikler, alkol ve kloramfenikol türü ilaçlarda etkileşme olasılığı vardır. Bu tür ilaçlarla birlikte kullanılan Novaldonun etkisi azalır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doktor tarafından başka şekillerde önerilmediği taktirde; Çocuklarda: 6-12 yaş arası günde 3-4 defa yarım ya da 1 tablet Tabletler bir miktar su ile alınmalıdır.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* NOVALDON 30 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder