7 Nisan 2010 Çarşamba

norvir 100 mg 336 kapsül

Ri­to­na­vir


Ambalaj: 100 mgx84 kap­sül içe­ren 4 şi­şe­de top­lam 336 kap­sül­.

ENDİKASYONLARI


Has­ta­lı­ğın ge­li­şi­miy­le il­gi­li kli­nik ve/ve­yaim­mü­no­lo­jik bil­gi­le­re gö­re te­da­vi­nin ye­rin­de­li­ği sap­tan­dı­ğın­datek ba­şı­na ve­ya nük­le­ozid ana­log/ana­log­lar­la kom­bi­nas­yon ha­lin­deHIV en­fek­si­yon­lu has­ta­la­rın te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir.

KONTRENDİKASYONLARI


Ri­to­na­vi­re aşı­rı du­yar­lı­ğı ol­du­ğu bilinenlerdekont­ren­di­ke­dir. Ri­to­na­vi­rin aşa­ğı­da­ki ilaç­la­rın plaz­ma kon­sant­ras­yon­la­rın­dabü­yük ar­tış­lar mey­da­na ge­tir­me­si bek­le­nir: Ami­oda­ron, as­te­mi­zol,bep­ri­dil, bup­ro­pi­on, si­sap­rid, klo­za­pin, di­hid­ro­er­go­ta­min, en­ka­inid,er­go­ta­min, fle­ka­inid, me­pe­ri­din, pi­mo­zid, pi­rok­si­kam, pro­pa­fe­non,pro­pok­si­fen, ki­ni­din, ri­fa­bu­tin ve ter­fe­na­din. Bu ilaç­la­rın arit­mi­ler,he­ma­to­lo­jik anor­mal­lik­ler, nö­bet­ler ve­ya di­ğer po­tan­si­yel cid­diad­vers et­ki­ler gi­bi bi­li­nen risk­le­ri var­dır. Bu ilaç­lar ri­to­na­virile bir­lik­te uy­gu­lan­ma­ma­lı­dır. Ayrıca, aşı­rı se­das­yon ve so­lu­numdep­res­yo­nu­na yol aç­ma po­tan­si­ye­li ne­de­niy­le alp­ra­zo­lam, klo­ra­ze­pat,di­aze­pam, es­ta­zo­lam, flu­ra­ze­pam, mi­da­zo­lam, tri­azo­lam ve zol­pi­demri­to­na­vir ile bir­lik­te uy­gu­lan­ma­ma­lı­dır.

UYARILAR & ÖNLEMLER


Ür­ti­ker, ha­fif de­ri erüp­si­yon­la­rı, bron­kos­pazmve an­ji­yo­öde­mi içe­ren aler­jik re­ak­si­yon­lar ra­por edil­miş­tir. Ay­rı­caana­fi­lak­si ve Ste­vens-John­son send­ro­mu­nun na­dir ol­gu­la­rı da ra­poredil­miş­tir. He­pa­tik fonk­si­yon bo­zuk­lu­ğu olan has­ta­lar­da bu ila­cınuy­gu­lan­ma­sı sı­ra­sın­da dik­kat­li olun­ma­lı­dır. Ge­be­ler­de an­cak po­tan­si­yel ya­rar­la­rıpo­tan­si­yel risk­le­rin­den ke­sin ola­rak ağır ba­sar­sa kul­la­nıl­ma­lı­dır.An­ne sü­tüy­le atı­lıp atıl­ma­dı­ğı bi­lin­me­mek­te­dir. Ri­to­na­vi­rin be­bekge­li­şi­min­de­ki et­ki­le­ri bi­lin­me­di­ğin­den, em­zi­ren an­ne­ler­de an­cakpo­tan­si­yel ya­rar­la­rı po­tan­si­yel risk­le­ri­ne ağır ba­sar­sa kul­la­nıl­ma­lı­dır.Has­ta­la­ra, ri­to­na­vir te­da­vi­si­nin cin­sel iliş­ki ve­ya kan kon­ta­mi­nas­yo­nuyo­luy­la HIV’i baş­ka­la­rı­na bu­laş­tır­ma ris­ki­ni azalt­ma­dı­ğı bil­di­ril­me­li­dir.


YAN ETKİLER


Ka­rın ağ­rı­sı, as­te­ni, ateş, başağ­rı­sı, ağ­rı, va­zo­di­la­tas­yon, ano­rek­si, di­ya­re, ağız ku­ru­lu­ğu,dis­pep­si, ge­ğir­ti, gaz, ka­ra­ci­ğer fonk­si­yon test­le­rin­de anor­mal­lik,lo­kal bo­ğaz ir­ri­tas­yo­nu, ağız ül­se­ri, bu­lan­tı, kus­ma, hi­per­li­pe­mi,ki­lo kay­bı, mi­yal­ji, ank­si­ye­te, sir­ku­mo­ral pa­res­te­zi, baş dön­me­si,hi­pe­res­te­zi, uy­ku­suz­luk, pa­res­te­zi, pe­ri­fe­ral pa­res­te­zi, som­no­lans,ar­tan ök­sü­rük, fa­ren­jit, ma­kü­lo­pa­pü­ler kı­za­rık­lık, prü­rit, kı­za­rık­lık,isi­lik, ter­le­me, tat al­ma bo­zuk­lu­ğu görülebilir.
Etkileş.: Yukarıda kontrendike olduğubildirilen ilaçlarla ri­to­na­vir bir­lik­te uy­gu­lan­ma­ma­lı­dır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Nor­vir oral yol­dan uy­gu­la­nır ve ter­ci­hen gı­da­lar­la alın­ma­sıöne­ri­lir. Eriş­kin­ler: Eriş­kin­ler için öne­ri­len ri­to­na­vir do­zu ağız yo­luy­lagün­de 2 kez 600 mg’dir. Ri­to­na­vir te­da­vi­sin­e gün­de 2 kez en az 300 mgdoz ile baş­lan­ma­lı ve gün­de 2 ke­re 100 mg doz ar­tı­şı ile gün­de 2 ke­re600 mg’ye ka­dar doz ar­tı­rıl­ma­lı­dır. Pe­di­yat­rik Has­ta­lar: Ri­to­na­vir di­ğer an­ti­ret­ro­vi­ralajan­lar­la kom­bi­ne hal­de kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. Öne­ri­len ri­to­na­virdo­zu gün­de 2 kez ağız yo­luy­la 400 mg/m2’dir ve gün­de 2 ke­re600 mg’yi aş­ma­ma­lı­dır. Ri­to­na­vir 250 mg/m2 doz ile baş­la­tıl­ma­lıve 2-3 gün­lük in­ter­val­de gün­de 2 kez 50 mg/m2’ye ar­tı­rıl­ma­lı­dır.


İlaç Fiyatı 583.24 YTL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder