27 Nisan 2010 Salı

novoseven 120 kıu 1flakon

» Hemofili


Etken Maddesi
Rekombinant Faktör VII a


NOVOSEVEN 120 KIU 2,4 MG 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Aktif madde olarak pıhtılaşma faktörü VIIa içerir. (Aktive edilmiş eptocog alfa).


ENDİKASYONLARI


Pıhtılaşma faktörleri (FVIII ve FIX)' ne karşı inhibitör geliştirmiş olan (titresi > 10 BU) kalıtsal veya sonradan kazanılmış hemofili hastalarının kanama epizodları ve cerrahilerinde veya antikor titresi < 10 BU olan Faktör VIII veya Faktör IX' a karşı yüksek cevap verme öyküsü olan hastalarda endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Fare, hamster, sıçan veya sığır proteinine karşı bilinen aşırı duyarlılık durumunda NovoSeven® kullanımı kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Yakında cerrahi müdahale geçirmiş, kazaya bağlı travma geçiren, trombotik komplikasyonları olan veya ileri aterosklerotik hastalığı olan, septisemisi olan hastalarda NovoSeven® kullanımı riskli olabilir.NovoSeven®; pıhtılaşma faktörleri VIII ve IX' a karşı inhibitör gelişmiş hastaları tedavi edebilecek uygun merkezlerde kullanılmalıdır. Hafif ve orta derecedeki kanama epizodlarında, ürün evde kullanılabilir. Bununla beraber, bu tedavi hastanın düzenli olarak takip edildiği hemofili merkezi ile yakın işbirliği ile düzenlenmelidir. Ev tedavisinin süresi 24 saati geçmemelidir. Kanama kontrol altına alınamazsa hospitalizasyon gereklidir. Araç ve makine kullanımına etkisi bilinmediğinden dikkatli kullanılmalıdır. NovoSeven® ' ın gebelerde kullanıldığında fetus veya üretkenliğe zararlı bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.


YAN ETKİLER


Yapılan klinik çalışmalarda Hemofili A ve B hastalarını kapsayan 1939 tedavi epizodunda ciddi advers etki sıklığı %1' dir. En sık rapor edilen advers etkiler: Ağrı, ateş, başağrısı, kusma, tansiyon değişiklikleri ve ciltte meydana gelen hipersensitivite reaksiyonlarıdır.


ETKİLEŞMELER


NovoSeven® ve diğer faktör konsantreleri arasında potansiyel bir etkileşim riski bilinmemektedir. Aktive edilmiş veya edilmemiş protrombin kompleks konsantreleri ile aynı anda kullanılmasından kaçınılmalıdır. Hemofilik hastalarda özellikle fibrinolitik aktivitenin yüksek olduğu ağız boşluğu gibi bölgelerdeki cerrahi müdahalelerde; antifibrinolitik ajanlar kullanmanın kan kaybını azalttığı rapor edilmiştir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Çözücü ile eritildikten sonra NovoSeven® , vücut ağırlığının kg'ı başına 3-6 KIU (60-120 µg) olarak intravenöz yoldan bolus enjeksiyon tarzında 2-5 dakikada uygulanmalıdır. Standart doz 90 µg/kg' dır. Uygulanması NovoSeven® infüzyon solüsyonlarıyla karıştırılmamalıdır ve damla infüzyonuyla verilmemelidir. Aseptik tekniğe uygun olarak sulandırılmalı ve uygulanmalıdır. Kutu içindeki enjektör eritilen preparat ile kullanıma uygundur. NovoSeven® eritildikten sonra başka plastik enjektörler içinde saklanmamalıdır. Parenteral uygulanacak bütün ilaçlarda olduğu gibi; kullanmadan önce partikül içermemesi ve renk değişikliği açısından dikkatle kontrol edilmelidir.


İlaç Fiyatı 2878.1 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* NOVO SEVEN (1,2 MG/60 KIU) FLK+2,2 ML ÇÖZ. FLK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder