27 Nisan 2010 Salı

novo-plan ampul

» Analjezik, Antipiretik, Antienflamatuvar

FORMÜLÜ

1 gDipirone(metamizol)Ampul

ENDİKASYONLARI

Nevralji, adale vemafsal romatizması, miyalji, siyatik lumbago, böbrek ve safra kesesi kolikleri, postoperatif analjezi, ateşin düşürülmesi.

KONTREDİKASYONLARI

Metamizol allerjisinin veya entoleransının mevcut olduğu bilinen hastalarda, hepatik porfiri vakalrında ve doğuştan glikoz-6-fosfat-dehisrogenaz noksanlığı olanlarda NOVO-PLAN Ampul kullanılmamalıdır. Nova-plan Ampul ve Alkol birbirinin etkisini arttırabilir

UYARILAR & ÖNLEMLER

Derin adale enjeksiyonu yapılmalıdır. Aşırı kanamaya yol açabileceğinden dolayı adet süresince ve ağır hipotermiye neden olabileceğinden klorpromazinle birlikte kullanılmamalıdır. Duyarlı hastalarda ancak çok kısa süreli kullanılabilir. Agranülositoz belirtisi ile tedaviye son verilmelidir.

YAN ETKİLER

Çok nadir olmak üzere, eğilimli olan hastalarda metamizol uygulandığı zaman aşırı duyarlı reaksiyonlar görülebilir. Bunlar deride bazı değişiklikller ve pek eneder olarak da granülositlerin azalması şeklinde gösterebilir.

ETKİLEŞMELER

Bildirilmemiştir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde. Büyükler için: Hafif ve kronik vakalarda; Günde 1-2 defa, 2 ampul ,4cc. yavaş yavaş i.v. olarak kullanılır. Damara hasta yatar durumda iken, çok yavaş (dakikada 1-1.5 cc) yapılmalı ve ilk yan belirtiler görülür, görülmez enjeksiyona derhal son verilmelidir. Hasta uzunca bir süre dikkatle izlenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder