27 Nisan 2010 Salı

novovate 15 gr pomad

» Kortikosteroid

FORMÜLÜ

%0.1Betametazon 17-valeratLosyon%0.1Betametazon 17-valeratPomad%0.1Betametazon 17-valeratKrem

ENDİKASYONLARI

1.derece yanıklar, anojenital pruritler, böcek sokmaları, çeşitli deri hastalıkları, dermatitler, ekzema, güneş yanıkları, intertrigo, liken ruber planus, lupus eritematozus, nörodermit, psoriasisde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Pirozolon allerjisi veya entoleransı olan hastalarda hepatik porfiri, doğuştan glükoz6-fosfat-dehidrogenaz eksikliği, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Deri tüberkülozu, çiçek, su çiçeği, herpes, poliomiyelit ve diğer virütik enfeksiyonlarda kullanılmaz. Gözlere değdirilmez. Bebeklerde ve gebelerde dikkatle kullanılmalıdır. Aşırı duyarlılık durumlarında tedaviye son verilir.

YAN ETKİLER

Cilt reaksiyonları, hiperkortizon belirtileri ve süperenfeksiyon gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞMELER

Siklosporin ile birlikte kullanıldığında siklosporin seviyeleri düşürebilir. Bu nedenle düzenli olarak kontrol yapılması gereklidir. İlaç ile alkol birbirinin etkisini artırabilir. İlaç geçimsizlik ihtimali nedeniyle aynı enjektörde başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Günde 2-3 kez hasta bölgeye sürülür. Sızıntılı lezyonlarda krem, kuru ve kronik lezyonlarda ise pomat kullanılmalıdır. Losyon şekli ise her iki durumda da kullanılabilir.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* NOVOVATE 20 ML LOSYON
* NOVOVATE 15 GR KREM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder