28 Nisan 2010 Çarşamba

nurofen cold flu 24 tablet

» Non-steroid Antienflamatuar, Analjezik, Antipretik
Etken Maddesi
İbuprofen + Pseudoephedrine HCl HCL


NUROFEN COLD FLU 24 TABLET

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir Nurofen Cold & Flu Tablet etken madde olarak, 200 mg ibuprofen ve 30 mg psödoefedrin hidroklorür; boyar maddeler olarak quinoline yellow, sunset yellow ve titan dioksit içerir.


ENDİKASYONLARI


Enflamatuar ağrıların giderilmesinde, baş ağrıları, soğuk algınlığı ve gribe bağlı ağrılar, romatizmal ağrılar, adale ağrıları, sırt ağrıları, migren, adet sancıları ve nevralji tedavisinde etkilidir.


KONTRENDİKASYONLARI


İbuprofene karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, nazal polip sendromunda, asetilsalisilik asit ve diğer nonsteroidal antienflamatuarlara karşı allerjik reaksiyon gösteren özellikle astımlı hastalarda, aktif mide ve duodenum ülseri olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gastrointestinal hastalık hikayesi bulunanlarda, kalp yetmezliği veya hipertansiyonu olanlarda, böbrek fonksiyonları ileri derecede bozuk hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Diğer nonstreoidal antienflamatuar ilaçlar gibi trombosit aggregasyonunu inhibe edebilir ve karaciğer enzimlerinde sınırda bir artış olabilir. Gebelik ve emzirmede kullanımı önerilmez.


YAN ETKİLER


Ciddi allerjik yan etkilere neden olabilir. Bu durumda ilaç kesilerek doktora başvurmak gerekir. Bulantı, kusma, ishal ya da kabızlık, karın ağrısı seyrekte olsa görülür. Hepatoksik etki potansiyeli vardõr. Nadiren de olsa mide ağrısı, mide yanması ve ciltte kızarıklık olabilir. Bu durum ilacın kesilmesi ile düzelir. Serum transaminazlarının düzeyini yükseltir, su ve tuz retansiyonu yapabilir. Önerilen doz aşıldığı takdirde sinirlilik, sersemlik ve uykusuzluk yapabilir.


ETKİLEŞMELER


Eğer yüksek tansiyondan veya depresyondan dolayõ reçetelenmiş bir ilaç kullanılıyorsa, doktora danışmadan Nurofen Cold & Flu Tablet kullanılmamalıdır. Nurofen Cold & Flu Tablet, diğer ağrı kesici ilaçlar ile birlikte alınmamalıdır. Ayrıca, diğer ibuprofen içeren ilaçlar ile birlikte de kullanılmamalıdır. Nurofen Cold & Flu tablet, MAOI'leri ile birlikte alınmamalıdır. MAOI'leri kullananlar, ilacı kestikten sonra 2 hafta beklemelidirler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda, başlangıç dozu olarak 2 draje ve gerekli ise her 4 saatte bir 1-2 draje. Hekim tarafından önerilmedikçe günde 6 drajeden fazla alınmamalıdır. Dozaşımı: Mide, kusturma veya gastrik lavaj ile boşaltılmalıdır. Ağızdan aktif kömür verilmesi Ibuprofen'in emilimini azaltır.


İlaç Fiyatı 7.43 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* NUROFEN 400 MG 30 DRAJE
* NUROFEN 200 MG 20 DRAJE
* NUROFEN 200 MG 30 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder