9 Haziran 2010 Çarşamba

Oksiaskaril 100 ml şurup

» Antihelminitik


Etken Maddesi
Piperazin Hekzahidrat


OKSİASKARİL ŞURUP 100 ML

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


12.00 grPiparazin heksahidratŞişe


ENDİKASYONLARI


Askariasis ve enterbiasis tedavisinde kolay ve çok etken olması dolayısıyla güvenle kullanılır. Tedavi sırasında laksatif ilaç almaya gerek yoktur. Oksiaskaril in etken maddesi olan piperazin gastrointestinal sistemden kolayca absorbe olur ve 24 saat içinde idrar yolu ile atılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Böbrek ve hepatik yetmezliği olan hastalarda ve epilepsi olan vakalarda ve piprezain ve tuzlarına karşı aşırı hassasiyeti bulunanlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Bu ilacın potansiyel nörotoksisitesi dolayısıyla, özellikle çocuklara tavsiye edilen uygulama şeklinde daha uzun bir süre ve daha fazla tekrar edilerek kullanılmasından kaçınılmalıdır. Hamilelikte güvenle kullanılabileceği henüz ispatlanmamıştır. Eğer, santral sisteminde , gastrointestinal sistemde istenmeyen etkiler veya hipersensivite reaksiyonları oluşursa ilaç kesilmelidir.


YAN ETKİLER


Töropotik dozlarda yan etkiler nadirdir. Buna rağmen mide bulantısı, kusma, diyare ve allerjik reaksiyonlar görülebilir. Yüksek dozlarda veya böbrek yetmezliği olanlarda halsizlik, vertige konuşma zorluğu, dalgınlık, miyoklonik kasılmalar görülebililr.Bu yan etkiler ilaç kesildiği zaman kaybolur.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


1/2 - 1 yaş çocuklarda günde 5 ml, 2-3 yaş çocuklarda günde 10 ml, 4-6 yaş çocuklarda günde 15 ml, 7 yaşındaki çocuklarda ve daha büyüklerde günde 30 ml. Yaş göre hesaplanan bu miktar yemeklerden sonra 1 defada alınır ve tedaviye 4 gün devam edilir. Askariasiside 1 kür yeter, gerekirse 1-2 gün sonra bir kür daha yapılır. Oxiyuriasiside kalmış yumurtalardan oluşmuş parazitleri öldürmek için 2-4 hafta sonra bir emniyet kürü tavsiye edilir.


İlaç Fiyatı 3.16 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* HELMIPAR 5 ML 500 MG 100 ML ŞURUP
* ASKARİPAR ŞURUP
* ASEPAR 100 MG 100 ML ŞURUP
* HELMICIDE 800 MG 150 ML ŞURUP
* SİROPAR 100 MG 100 ML ŞURUP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder