9 Haziran 2010 Çarşamba

oksijenli su

» Antiseptik


Etken Maddesi
Hidrojen Peroksit


OKSİJENLİ SU

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


%3 (a/h) oranında hidrojen peroksit’in sudaki çözeltisidir


ENDİKASYONLARI


Hidrojen peroksit kolay dekompoze olur. Oksijenli su yaralanmış,zedelenmiş, ya da kanamalı cilt üzerine sürüldüğünde katalaz ihtiva eden organik maddeler,kanın fibrini cerahatla temasa gelince moleküler oksijen serbest hale geçer ve bu esnada köpürerek cerahat doku artıklarının mekanik olarak dışarı atılmasını sağlar, yara alanı üzerinde antiseptik etki gösterir,ayrıca hafif vasokonstrüktör özelliği vardır. Yara,çıban zührevi hastalıklarda antiseptik etkisi vardır,yarı yarıya sulandırılarak boğaz antiseptiği,küçük kanamalarda kan dindirici olarak (burun kanamalarında gazlı bezle tampon yapılarak )kullanılır. Yapışkan kan lekelerini temizler,ağartır.


KONTRENDİKASYONLARI


Yoktur.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kesinlikle içilmez, haricen kullanılır.
Oksijenli su ağız antiseptiği olarak sık kullanılmamalıdır.Aksi takdirde dil üzerindeki papillaların hipertrofisine neden olur.Ancak ilacın kesilmesiyle bu durum kaybolur.


Kullanmadan önce kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz.


Kullanmakta olduğunuz ilaç var ise muhakkak doktorunuza veya Eczacınıza bildiriniz.



YAN ETKİLER


Yoktur. İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İşleme ve Değerlendirme merkezi (TADMER) ne bildiriniz.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka bir şekli tavsiye edilmediği takdirde yaralara 2-3 kez dökülerek veya pamuga emdirip yara üzerine sıkılarak kullanılır.


İlaç Fiyatı 0.76 YTL


Reçetesiz Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder