25 Haziran 2010 Cuma

orgametril 30 tablet

» Progesteron


Etken Maddesi
Linestrenol + dl-Alfa-Tokoferol


ORGAMETRIL 30 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Lynestrenol, 5 mg


ENDİKASYONLARI


Dismenore, endometium karsinomu, endometnosis, fibrokistik mastopati, menoraji metroraji, menstürasyon süpresyonu veya geciktirilmesi, Oligo ve hipomenore, ovülasyon supresyonu sancısı ve kanaması, polimenore, premenstrüel sendrom primer ve sekonder amenorelerde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelik, hepatik bozukluk düşük tehdidi, tanı konmamış vajinal kanama, sarılık, özgeçmişinde gebelik sırasında ya da steroid kullanımına bağlı ağır pruritus veya Herpes gestationis, Rotor ve Dubin-Johnson sendromunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Karaciğer fonksiyon testleri bozulursa tedaviye son verilir. Kloazmaya eğilimli kişiler bu ilacı kullanırken güneş ışınlarından kaçınmalıdırlar. Tromboemboli, oral kontraseptif kullanımı, kalp yetmezliği, renal bozukluk, epilepsi, migren ve hipertansiyonda hasta dikkatle izlenmelidir


YAN ETKİLER


Memelerde duyarlılık, kolestaz, kolestatik sarılık, androjenik etki, vajinit, lokore, vajina mukozasında atrezi ve SSS belirtileri gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞMELER


Antikonvulzanlar, barbitüratlar, rifampisin ve antidiyabetiklerle birlikte kullanılmaz.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oligo, hipo ve dismenorede siklusun 16.-25. günleri arasında her gün 1 tablet: polimenorede siklusun 5.-25. günleri arasında her gün 1 tablet (2-3 siklus boyunca); menoraji ve metrorajide 10 gün boyunca her gün 2 tablet ve daha sonra duruma göre 3 siklus boyunca her siklusun 16.-25. günleri veya 10 gün sonra 3 ay boyunca her gün 1 tablet: Ovülasyon supresyonu ve kanamasında siklusun 5.-25 günlerinde her gün 1 tablet menstürasyon supresyonu ve geciktirilmesinde siklusun 5 gününden itibaren günde 1 tablet: fibrokistik mastopatide siklusun 5.-25. günlerinde her gün 1 tablet (3-4 ay): endometriosiste günde 1 tablet (6 ay); endometrium karsinomunda günde 6-10 tablet, amenorede siklusun 16.-25. günlerinde her gün 1 tablet kullanılır.


İlaç Fiyatı 7.68 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder