24 Haziran 2010 Perşembe

orgalutran 0,25 mg 5 Flakon

» İnfertilite tedavisi (kısırlık tedavisinde)


Etken Maddesi
Ganirelix


ORGALUTRAN 0,25 MG 5 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Ganirelix, 0.25 mg/0.5 ml


ENDİKASYONLARI


Orgalutran, IVF ve ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) tedavileri altındaki hastalarda LH’ın (Luteinizan Hormon) erken yükselmesini engeller. FSH gibi gonadotropin tedavileri sırasında, LH’ın erken yükselmesi ovum üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve gebelik şansını azaltabilir.Erken LH yükselmesini engellemek için iki çeşit tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Gn-RH-agonistleri ve Gn-RH-antagonistleri (Gn-RH : gonadotropin-releasing hormone). Orgalutran bir Gn-RH-antagonisti olup, vücudun bu anlamdaki hormon cevabını engeller. Gn-RH agonistleri ile istenen bu etki 2-3 haftalık bir zaman alırken, Gn-RH antagonistleri ile hemen istenen etki elde edilir. Bu nedenle stimülasyonun son evrelerinde kullanılır. Orgalutran® IVF hastalarının tedavilerini 4 haftadan 2 haftaya düşüren yeni bir ilaçtır. Sonuç olarak, IVF programı içerisindeki Orgalutran kullanan hastalar daha kolay bir yöntemle tedavilerini sürdüreceklerdir. Hastalar daha az sürelerde tedavi altında kalırlar ve IVF tedavisi ile ilgili emosyonel yansımalar o derecede az olur.


KONTRENDİKASYONLARI


GnRH veya GnRH analoglarına karşı aşırı duyarlılık gebelik ve laktasyonda kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lipoatrofi oluşmaması için enjeksiyon yeri değiştirilmelidir.
YAN ETKİLER


Uygulama yerinde cilt reaksiyonları ve nadiren baş ağrısı veya bulantı gibi.
ETKİLEŞMELER


Hidantoin,barbitürat,primidon,karbamazepin, rifampisin, griseofulvin, oksakarbazepin, rifabutin, troglikazon ve felbamatla birlikte kullanımlarda etkileşim görülebilir.Adı geçen ilaçlardan herhangi biri veya hepatik enzim indüksiyonu yapan diğer ilaçlarla tedavi gören hastalara tedavi süresince ve ilacın kesilmesinden en az 7 gün boyunca ek bariyer kullanmaları önerilir.
DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


FSH ile kontrollü over hiperstimülasyonuna adet döneminin 2. veya 3. gününde başlanır. Orgalutran, tercihen FSH uygulamasının 6.gününden itibaren başlanarak günde tek doz s.c olarak enjekte edilir. FSH ile karıştırılmamalıdır. Ancak her iki preparat yaklaşık aynı saatlerde uygulanmalıdır. Günlük uygulamalara yeterli büyüklükte ve yeterli sayıda folikül oluşuna dek devam edilir. Foliküllerin son maturasyonu hcG uygulanarak indüklenebilir.

İlaç Fiyatı 336.09 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORGALUTRAN 0,25 MG/0.5 ML 1 HAZIR ŞIRINGA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder