27 Eylül 2010 Pazartesi

peflacine 400 mg 10 TABLET

» Antibakteriyel


Etken Maddesi
Pefloksasin


PEFLACINE 400 MG 10 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her Kaplanmış Tablette, 400 mg Pefloksasin (Mesilat dihidrat şeklinde) , boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.


ENDİKASYONLARI


PEFLACINE, yetişkinlerde Gram negatif basillerin ve/veya stafilokokların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonlarda kullanılır. -septisemi ve endokarditlerde -beyin zarı iltihaplarında -solunum yolu enfeksiyonlarında -kulak-burun-boğaz enfeksiyonlarında -böbrek ve üriner sistem enfeksiyonlarında -jinekolojik enfeksiyonlarda -abdominal ve hepato-biliyer enfeksiyonlarda -kemik ve eklem enfeksiyonlarında -deri enfeksiyonlarında


KONTRENDİKASYONLARI


Kinolon grubu ilaçlara karşı allerjisi olanlarda -15 yaşından küçük çocuklarda -Gebelikte -Emziren annelerde Glikoz-6-fosfat dehidrojenaz eksikliğinde kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Streptokoklar ve pnömokoklar pefloksasine karşı orta derecede bir duyarlılık gösterirler. Bu nedenle yukarıdaki bakterilere ait hastane dışı enfeksiyonlarında, ilaç bakteriyel duyarlık testlerine uygun olarak kullanılmalıdır. -Tedavi sırasında fotosensitivite reaksiyonlarına yol açmamak için güneş ya da ultraviyole ışığından kaçınmalıdır. -Ağır karaciğer yetmezliğinde dozun ayarlanması gereklidir. Gebelik ve Laktasyon Kontrendikedir.


YAN ETKİLER


Klinik araştırmalar sırasında seyrek olarak aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir: -Sindirim yolu belirtileri : Mide ağrısı, bulantı, kusma -Allerjik, ışığa karşı duyarlılık tipindeki deri reaksiyonları -Kas ve eklem ağrıları -Yüksek dozlarda (günde 1.600mg) kullanıldığında trombositopeni Nörolojik belirtiler: Baş ağrısı, dikkat ve uyku bozuklukları.


ETKİLEŞMELER


Magnezyum ve alüminyum içeren antasidlerle birlikte alınmamalıdır. Bu takdirde peflasinin emilimi azalır. Böyle bir durumda antasidler Peflacine’den 2 saat sonra alınmalıdır


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Ağız yoluyla Peflacine tablet, sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yemek ile birlikte alınır. -Karaciğer fonksiyonları normal olan yetişkinlerde günlük ortalama doz 800 mgdır. (2 tablet). Etkin kan yoğunluklarına daha kısa sürede erişmek amacıyla tedavinin başlangıcında 800 mg lık bir yükleme dozu uygulanabilir. -Karaciğer yetmezliğinde : Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük doz ayarlaması, dozlar arasındaki sürelerin uzatılması yoluyla yapılır. -Böbrek yetmezliğinde dozun azaltılmasına gerek yoktur.


İlaç Fiyatı 12.59 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PEFLACİNE 400 MG 1 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder