7 Eylül 2010 Salı

pantogar kapsül

FORMÜLÜ

1 kapsül içinde aktif madde olarak 20mg L-Sistin, 20mg p-aminobenzoik asid, 20 mg keratin, 100mg Tıbbi maya, 60 mg Tiamin monohidrate, 60 mg Kalsiyum-d-pantotenat bulunur. Yardımcı Maddeler olarak Mikrokristalize sellüloz, Talk, Magnesium stearat, Povidone, Kolloidal silikon dioksid içerir.

ENDİKASYONLARI

Pantogar® saç rahatsızlıkları ve kayıpları ile non-enfeksiyöz tırnak problemlerinin giderilmesinde tedaviye ve beslenmeye destek olarak kullanılabilir.

KONTRENDİKASYONLARI

Pantogar® içeriklerin herhangi birine karşı bilinen bir hipersensitivite durumunda kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Saç gelişimi yavaş bir işlem olduğu için Pantogar® tedavisinin tavsiye edilen dozda 3-6 ay devamı başarılı bir tedavi için gereklidir. Pantogar®, başka faktörlerle kontrol edildiği bilinen, saçların sayı ve miktarını etkilememektedir. Pantogar® sikatrisyel saç kaybında, androjenik alopesi�de (erkek tipi kellik) etkili değildir.

YAN ETKİLER

Pantogar® hastalar tarafından oldukça iyi düzeyde tolere edilmektedir. Klinik çalışmalarda istenmeyen etkiler hastaların %2 gibi küçük bir bölümünde görülmüş olup, bu etkiler arasında bulantı, meteorizm gibi gastrik etkiler mevcuttur. İzole vakalarda ürtiker rapor edilmiştir. Ancak yan etkilerin hiçbiri tedavinin kesilmesine neden olmamış ve bir süre içerisinde yok olmuşlardır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TADMER)�e bildiriniz.

ETKİLEŞMELER

Pantogar®, Sulfonamidlerin etkisini azaltır. Bu nedenle sulfonamid tedavisi sırasında Pantogar® kullanımının kesilmesi önerilir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hekim tarafından başka şekilde önerilmedi ise Yetişkinlerde : günde üç kez, bir kapsül Çocuklarda : günde 1 veya 2 kapsül Kapsüller yemekler sırasında çiğnenmeden bir miktar sıvı ile birlikte yutulmalıdır. Ortalama tedavi süresi 3-6 aydır. Gerekli olduğunda tedavi süresi uzatılabilir veya yeniden başlanabilir.

1 yorum:

  1. How To Make Money On Sports Betting
    Online sports betting is งานออนไลน์ available for a poormansguidetocasinogambling whole host of US and European sports betting markets. Some titanium ring US states, like Louisiana and New Jersey, allow worrione

    YanıtlaSil